15/12/20

Για τον π. Γαβριήλ




Ο πολυσέβαστος γέροντάς μας π. Γαβριήλ Αθανασιάδης από τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου 2020 ευρίσκεται στους Ουρανούς! Ο παππούλης της ειρήνης!!!

Ο πνευματικός των παιδικών και νεανικών μας χρόνων, ο παππούλης μας, υπήρξε για εμάς που είχαμε την τεράστια ευλογία να βρεθούμε κάτω από το αγιασμένο πετραχήλι του, ο "άνθρωπος του Θεού" στη ζωή μας! Απλός, ευγενής, ήρεμος, ταπεινός, σταθερός και αυστηρός στις αρχές της πίστεώς μας, προσέγγιζε την κάθε ψυχή που προσερχόταν στο ιερό εξομολογητήριο, διακριτικά, απαλά και με την προσευχή του και τις πνευματικές του συμβουλές την οδηγούσε στην "ειρήνευσή της"! Τότε που η ψυχή σαν σφουγγάρι ρουφά και θυμάται καλά τα φωτισμένα λόγια του πνευματικού της, τις συμβουλές, τις παρατηρήσεις του για να ξεκινήσει συνειδητά την πνευματική της ζωή, τον "αγώνα" της!

Η αγιασμένη του μορφή περνά σαν ταινία στη σκέψη μου τούτη την ώρα: Η παρουσία του στο χώρο της Χριστιανικής Εστίας, ως ιερουργός, ως ομιλητής, ως πνευματικός μας, ξυπνάει στη μνήμη μου την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθει η ψυχή προς τον Θεό για τα αγιασμένα πρόσωπα που μάς αξίωσε να μπουν στη ζωή μας και να στέκονται και τότε και τώρα παραδείγματα της κατά Χριστόν ζωής μας! Οι κατασκηνωτικές ημέρες στον Αλισσό και την Παναγοπούλα, "χαριτώνονταν" περισσότερο με τη δική Του παρουσία, όταν προσερχόμασταν στο μυστήριο της Θείας Εξομολογήσεως και μάς περίμενε όλες με την ιδία χαρά για την συνάντησή μας ώρες ατέλειωτες, όταν τελούσε τη Θεία Λειτουργία και μάς μετέδιδε "Σώμα και Αίμα Χριστού", όταν ξέραμε ότι βρισκόταν κοντά μας στους χώρους της κατασκήνωσης! Πόσα πολλά έχουμε να θυμηθούμε! Πόσα μάθαμε και πόσα ζήσαμε κοντά του!!!

Τελικά, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας διαπιστώνεις ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι πολύπλοκη, ούτε εξεζητημένη. Αντιθέτως, είναι πολύ απλή, όταν πραγματικά αγαπήσεις τον Χριστό και εκτιμήσεις τους "ανθρώπους του Θεού" στη ζωή σου και φανερώνεται στον κόσμο αυτό μέσα από τα φωτεινά αναστήματα ανθρώπων, όπως ο παππούλης μας ο π. Γαβριήλ, που έζησαν δίπλα μας και μετέδωσαν με την όλη παρουσία και βιωτή τους τον Χριστό στις καρδιές μας!!!

Γέροντα μας, π.Γαβριήλ, Σε ευχαριστούμε για όλα! Για όσα γνωρίζουμε και όσα δεν γνωρίζουμε, τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες σου προς εμάς για την δόξα του Κυρίου σου και μόνο!!! Αναπαύου κοντά στον Κύριό μας που τόσο αγάπησες και εύχου υπέρ ημών να έχουμε την του Χριστού μαρτυρία εδώ στον κόσμο, όπως μάς την έμαθες, και να αξιωθούμε να ανταμώσουμε όλοι μαζί στην Ουράνια Βασιλεία Του. Αμήν!

Ευγνωμόνως! 
ΜΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο μισθός του. Έσωσε πολλές ψυχές.... Ήταν πάντα εκεί

Ανώνυμος είπε...

Πνευματικό ανάστημα...Ήταν στην αφάνεια. Τώρα πρέπει να τον μάθουν πολλοί. Το εξαιρετικό βιωματικό κείμενο εκφράζει πολλούς!

Α είπε...

Να βαδίσουν στα χνάρια του οι νεότεροι κληρικοί της Χ.Ε.Πατρών!