17/12/20

ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ: Ψήφισμα για την εκδημία του π. Γαβριήλ Αθανασιάδη

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»

(Γ.Ε.Χ.Α.) - ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ

Μιαούλη 57 - 262 22  ΠΑΤΡΑ  ΤΗΛ. 2610 - 323.728 

email: gexapatrwn@yahoo.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του παραρτήματος Πατρών της Ενώσεως Γονέων Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.), μετά το άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας του Αρχιμανδρίτου π. Γαβριήλ Αθανασιάδη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, μέλους της Αδελφότητας θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ και πνευματικού πατρός της Ενώσεώς μας επί πολλά χρόνια, συνήλθε, μετά από πρόσκληση του προέδρου, σε έκτακτη συνεδρίαση. 

Τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. που τόνισε ότι ο αείμνηστος π. Γαβριήλ υπήρξε πνευματικός πατέρας ταπεινός, σοφός και διακριτικός που για δεκαετίες αναλώθηκε στη διακονία του λαού του Θεού ιερουργώντας, κηρύττοντας, εξομολογώντας και συμβουλεύοντας κάθε άνθρωπο που προσέτρεχε στο αγιασμένο πετραχήλι του. Η συνεχής παρουσία του στο εξομολογητήριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, η υπεύθυνη συμβολή του στη διοργάνωση των κατασκηνωτικών περιόδων των μαθητριών και των φοιτητριών κάθε χρόνο επί δεκαετίες καθώς και η παρουσία του στην κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των κατασκηνωτριών θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων όσων γεύτηκαν τους γλυκείς πνευματικούς καρπούς αυτής της διακονίας του. 

Ο π. Γαβριήλ μάς δίδασκε πρώτα με τη ζωή του, την πραότητα της παρουσίας του, τη βαθιά και ζωντανή πίστη του. Μας καθοδηγούσε δείχνοντάς μας την οδό του Κυρίου που ο ίδιος με την αρετή του περπατούσε καθημερινά. Τα λόγια του μας στήριζαν, μας παρηγορούσαν, ενστάλαξαν μέσα μας τον πόθο του Παραδείσου. Δεν θα λησμονήσουμε ποτέ όσα πνευματικά δώρα με αγάπη μας προσέφερε απλόχερα.

Μετά από όλα αυτά, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

1. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο.

2. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην Αδελφότητα Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Πάτρα 16/12/2020

ΤΟ Δ.Σ. της ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: