29/12/20

Αγγελική Μπότσαρη: Ψυχή μοναδική



Ψυχή μοναδική, ανεπανάλειπτη με απέραντη αγάπη, πραγματική, χριστιανική, υπηρετούσε τους αδελφούς του Θεού. Ευγενής, αρχόντισσα, κυρία, πλησίαζε τις ψυχές με διάκριση, με προσοχή, με φόβο Θεού, με λεπτότητα και δέος και τις οδηγούσε στον Κύριο. 

Πάντα στην υπηρεσία των άλλων, χωρίς επίδειξη, θόρυβο. Απλά, ταπεινά, χαριτωμένα πρόσφερε τον εαυτό της σε όλους. Ήταν γεννημένη για δασκάλα. Τα χαρίσματά της, που ήταν πολλά, τα είχε θέσει στην υπηρεσία του Θεού. Όλα για τους άλλους με απλότητα, όλα "εν κρυπτώ". Υπηρέτησε με ξεχωριστή αγάπη και αφοσίωση για 20 ολόκληρα χρόνια τους αδελφούς Κυπρίους. Τους αγάπησε και την αγάπησαν πραγματικά.

Ανάμεσα στους ευεργετημένους είμαι και εγώ. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω κοντά της και να γευτώ την αγάπη της.

Και τώρα απολαμβάνει τη χαρά του Παραδείσου κοντά στο Θεό, που αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή της ολοκληρωτικά σ΄ Αυτόν. Φεύγει με γεμάτα τα χέρια με έργα αγάπης και απολαμβάνει τη χαρά του Παραδείσου. Μπορεί να πει στον Κύριο "ιδού εγώ και τα παιδία…".

Ας είναι αιωνία η μνήμη της μετά των Αγίων και των Αγγέλων. Ας μας εμπνέει το παράδειγμά της.

Α.Ρ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

20 Ολόκληρα χρόνια στην Κύπρο! Μας μεγάλωσε!!!!
Έγινε Κυπρία όπως έλεγε! Στη μισή της καρδιά η Πάτρα και στην άλλη μισή η Κύπρος!!!!
Μας μεγάλωσε όλα αυτά τα χρόνια και πράγματι τη νιώσαμε κι εμείς γνήσια Κυπρία που μας μετέδιδε ΧΡΙΣΤΟ κ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!! έτσι την αποκαλούσαμε!!!!!
ΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΥΜΦΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
ΤΗΝ ΕΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ!
Μ.Σ.

Unknown είπε...

Ξεχωριστή...Μοναδική... Πολύ λίγοι άνθρωποι υπήρξαν τόσο ΜΕΓΑΛΟΙ σε ήθος, αγάπη, ευγένεια, αγιότητα όσο η δ. Μπότσαρη μας. Της χρωστάμε πάρα πολλά! Ήδη την επικαλούμαστε στις προσευχές μας.