28/12/20

“Έφυγε” από κοντά μας ο Κωνσταντίνος Εμ. Καρτέρης

 


“Έφυγε” χθες, 27.12.20, από κοντά μας και πορεύεται προς την ουράνια πατρίδα ο αγαπητός μας Κωνσταντίνος Εμ. Καρτέρης.

Ήταν το όγδοο από τα δέκα παιδιά της υπερπολύτεκνης οικογένειας του Εμμανουήλ Καρτέρη με καταγωγή από την Μικρά Ασία.

Ένας χαμογελαστός άνθρωπος με πλατιά καρδιά που έτρεχε να βοηθήσει όπου έβλεπε ότι υπήρχε ανάγκη. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, τα αδέλφια και τα ανίψια του και προσέφερε σε όλους απλόχερα και καρδιακά την πολύτιμη στήριξή του. 

Δοκιμάστηκε πολύ στη ζωή του και η υγεία του επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά την εκδημία της συζύγου του. Δεν λύγισε όμως και με καρτερία υπέμεινε τους πόνους και τα βάσανα.

Αγαπούσε πολύ και την κατασκήνωση «ΑΓΚΥΡΑ», καθώς ήταν από τους παλαιούς και στενούς συνεργάτες του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, δουλεύοντας πολύ στο χώρο της κατασκήνωσης, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της (δεκαετία του 1960) δίπλα στον αείμνηστο ιεραπόστολο. Επιπλέον, κάθε χρόνο ήταν παρών και στο καθιερωμένο διήμερο παλαιών κατασκηνωτών.

Η Ένωσή μας όμως τον ευγνωμονεί και για την επί σειρά ετών φροντίδα του για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης που συντηρούσε εθελοντικά, επιδιορθώνοντας κάθε βλάβη οποιαδήποτε στιγμή χρειαζόταν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο γιο του. 

Προσευχόμαστε στον Κύριο της δόξης να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση “ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος”.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον ειχα καθηγητη στα ΤΕΙ.
Ωραιος κ καλοσυνατος τυπος.
Ο Θεος να τον αναπαυει.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν συγγενης των αδελφών Καρτέρη της Χρ.Εστιας;
Της προσφοράς και αυτός!
Ο Θεος να τους ευλογει οικογενειακως!
Δασκάλα μου κ καθηγήτρια μου η καθεμιά τους. Γυναίκες του Θεού και της γνήσιας αγάπης!

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός Θεός να τον αναπαύει. Με τον π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη έστησαν την κατασκήνωση. Μαζί με κ. Σίμο, Αντωνέλλη, Σκόνδρα, Κούλη, Μαυρομάττη τους έβλεπα στο διήμερο των παλιών. Καλός και αγνός άνθρωπος, χαμογελαστός με χιούμορ και δουλευταράς. Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε.