23/4/20

Η Ανάσταση στο «Σωτηρία»

22s1st

Πήραν τις θέσεις τους στη βεράντα του ισογείου, στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Σωτηρία», το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Έξι γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές, όλο το προσωπικό της εφημερίας. Τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, κάποιοι είχαν και φαναράκια στα χέρια. Εκεί, για 20 λεπτά, έξω από τα μεγάλα παράθυρα των θαλάμων όπου περιθάλπονται ασθενείς με COVID-19, έψαλαν αναστάσιμα τροπάρια. Για όλους, αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο Πάσχα.

Μόλις ευχήθηκαν το «Χριστός Ανέστη», άφησαν στα περβάζια των 14 νοσηλευομένων πασχαλινά αυγά και χειροποίητες ευχετήριες κάρτες, τις οποίες φιλοτέχνησε η φοιτήτρια Ιατρικής Αννα Καραγιαννάκου, μια από τους δεκάδες εθελοντές οι οποίοι βοηθούν τις τελευταίες ημέρες τη Γ΄ Παθολογική Κλινική στο «Σωτηρία». Όσοι ασθενείς δεν ήταν συνδεδεμένοι με οξυγόνο μπορούσαν να πλησιάσουν στα παράθυρά τους και να ανταλλάξουν από μακριά ευχές με το προσωπικό.

«Ήταν πολύ κατανυκτικά. Είχαμε ενημερώσει τους ασθενείς από το μεσημέρι. Δύο γιατροί, ο Κωνσταντίνος Κυριακούλης από την κλινική μας και ο εθελοντής Γιώργος Σαχτούρης, οι οποίοι είναι βυζαντινοί ψάλτες, δέχθηκαν να συμμετάσχουν και να ψάλλουν», λέει στην «Κ» η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, παθολόγος-λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Ήταν μια συγκινητική εμπειρία. Έδιωξε από πάνω μας ένα κομμάτι από το άγχος των τελευταίων εβδομάδων»...

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: