27/4/20

152 Κύπριοι γιατροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ανοίξτε τις Εκκλησίες

Κύπριοι γιατροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ανοίξτε τις ...

Να ανοίξουν οι Εκκλησίες ζητούν με επιστολή που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας 152 επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο. Ανάμεσα στα άλλα πολύ ωραία, σημειώνουν ότι: 

...προτείνουμε την εξής ασφαλή διαδικασία:

1. Είσοδος στον ιερό ναό συγκεκριμένου αριθμού ατόμου, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόζεται στις υπεραγορές. Οι υπόλοιποι πιστοί να στέκονται/κάθονται στους προαύλιους χώρους του ναού σε αποστάσεις ασφαλείας που θα προκαθοριστούν με σημάνσεις στο πάτωμα.

2. Άτομα που διαμένουν στην ίδια κατοικία να μπορούν να στέκονται/κάθονται στον ίδιο
τετραγωνικό χώρο.

3. Για οποιεσδήποτε μετακινήσεις θα υπάρχει ο απαραίτητος χώρος ο οποίος θα παραμένει
κενός.

4. Η Θεία Κοινωνία θα μεταδίδεται, για όσους επιθυμούν, μετά την απόλυση, οπότε όσοι πιστοί δεν θα κοινωνήσουν θα αποχωρούν με τάξη.

5. Κατά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ένας ένας πιστός θα προσέρχεται με τάξη και θα αποχωρεί τηρώντας αποστάσεις. Εναλλακτικά, ο ιερέας θα πηγαίνει από πιστό σε πιστό να τον κοινωνεί.

6. Ο ιερέας που θα έρχεται σε κοντινή απόσταση με τον προσερχόμενο για Θεία Κοινωνία μπορεί να φορεί μάσκα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για όσους παρευρίσκονται εντός του Ναού (αν και αυτό δεν επιβάλλεται στις υπεραγορές θα μπορούσε να επιβληθεί εδώ, για να αφαιρεθεί το επιχείρημα μετάδοσης από τον βήχα-φτέρνισμα).

7. Στο τέλος ένας-ένας, με τάξη θα αποχωρούν, όπως γίνεται και στις υπεραγορές και θα  επιστρέφουν στο σπίτι τους, χωρίς επιτόπιες συναθροίσεις.

8. Με τη λειτουργία όσων πιο πολλών ναών, τόσο θα διευκολυνθεί η προαναφερθείσα  διαδικασία.

Όλα τα πιο πάνω θα επιτηρούνται από διορισμένα και υπεύθυνα άτομα εντός και εκτός του ναού (π.χ. οι επίτροποι του κάθε ναού), ενώ η αστυνομία θα μπορεί να ελέγχει, όπως πράττει και στις υπεραγορές, καταγγέλλοντας τον οποιοδήποτε δεν βρίσκεται σε σημασμένο χώρο ο οποίος και διασφαλίζει την απόσταση ασφαλείας...

Ολόκληρη η επιστολή και οι υπογραφές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: