23/4/20

Μητροπ. Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ: ''Οι Έλληνες Κυβερνήτες δεν πρέπει να σπεύδουν να εντάξουν στην ΕΕ την Αλβανία''

Κονίτσης: ''Οι Έλληνες Κυβερνήτες δεν πρέπει να σπεύδουν να εντάξουν στην ΕΕ την Αλβανία''

«Οι πληροφορίες για τους κινδύνους της Βορείου Ηπείρου, οι οποίες συνεχίζουν “πολυμερώς και πολυτρόπως” να καταφθάνουν, λένε ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2020 οι υπουργοί Αμύνης της Αλβανίας και της Τουρκίας υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας.

Η ρωσική εφημερίδα izvestia, που έχει πάρει τώρα την σκυτάλη της ενημερώσεως, ισχυρίζεται ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να τοποθετήσουν 30 χιλιάδες “Σύρους πρόσφυγες” στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου (έτσι την αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα) προκειμένου να “αραιώσουν” την εκεί εγκατεστημένη Εθνική Κοινότητα, όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο της η izvestia, η οποία συνεχίζει: “Η Ελλάδα απελευθέρωσε αυτή την περιοχή κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο το 1912 – 1913, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να την παραδώσουν στην Αλβανία. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο… Τα καταστήματα των Ελλήνων δέχονται επίθεση. Μερικές φορές γίνεται κατάσχεση περιουσίας και δεν επιτρέπεται στους Βορειοηπειρώτες να κάνουν θρησκευτικές τελετές”».

Στην συνέχεια, διέρρευσαν άλλες πληροφορίες, όπως ότι “βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την διασφάλιση της εγκαταστάσεως προσφύγων είτε σε αγροτικές κατοικίες, είτε σε νέους ειδικούς οικισμούς στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου.

Και ότι τα Τίρανα δεν έχουν χρήματα για την κατασκευή της αντίστοιχης υποδομής, διότι η Αλβανία δεν μπορεί να ανακάμψη από τον ισχυρό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019”.

Εξ’ άλλου στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, όπου η Άγκυρα και τα Τίρανα σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν 30 χιλιάδες “πρόσφυγες από την Συρία”, υπάρχουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες στρέμματα φυτείες κάνναβης, τις οποίες διαχειρίζεται η αλβανική μαφία.

Γι’ αυτό, συχνά, τα ναρκωτικά διακινούνται προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος.

Υπάρχει, λοιπόν, ο φόβος, οι μετανάστες που θα εγκατασταθούν εκεί (πέραν της αλλοιώσεως του πληθυσμού), να γίνουν “βαποράκια” της αλβανικής μαφίας και να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με ναρκωτικά…

Επομένως, η κατάσταση δείχνει να είναι κρίσιμη και πολλαπλώς επικίνδυνη για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Όταν ακόμη και η Ρωσία επισημαίνει τους κινδύνους, οι υπεύθυνοι Έλληνες Κυβερνήτες (και όλος ο πολιτικός κόσμος) δεν πρέπει να σπεύδουν να εντάξουν στην Ευρωπαική Ένωση την Αλβανία.

Διότι, χώρα όπως αυτή, που περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των γηγενών Βορειοηπειρωτών, και που επ’ εσχάτων των ημερών μεθοδεύει την εθνογραφική αλλοίωση της περιοχής τους που είναι ποτισμένη με πλήθος αίμα Ελληνικό, με την εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στα εδάφη τους, δεν έχει, δεν πρέπει να έχη θέση στην Ευρώπη.

Ας προσέξουν πολύ οι Κυβερνώντες, ώστε να μη τοποθετηθή η σχεδιαζομένη μεγάλης ισχύος “βόμβα” στα βόρεια σύνορά μας.

Η Βόρειος Ήπειρος κινδυνεύει άλλη μια φορά. Ας της δείξουμε την αγάπη μας. Κι’ ας της προσφέρουμε την όποια βοήθεια θα χρειασθή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: