13/2/10

Το Αποστολικό Ανάγνωσμα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ


Αδελφοί, τώρα είναι πιο κοντά μας η σωτηρία, παρά τότε που πιστεύσαμε. Η νύχτα πέρασε και η ημέρα έφθασε. Ας πετάξουμε λοιπόν από πάνω μας, τα σκοτεινά έργα της αμαρτίας κι ας ενδυθούμε σαν όπλα τα φωτεινά έργα της ημέρας, όχι σε ξεφαντώματα και μεθύσια, όχι σε μοιχείες και ασέλγειες, όχι μέσα στη φιλονικία και τη ζηλοφθονία.
 

Αλλά ντυθείτε τον Κύριο Ιησού Χριστό κι ας μην είναι όλη σας η φροντίδα για το σώμα, ώστε να θεριεύουν έτσι μέσα σας οι διάφορες επιθυμίες. Να συμπαθάτε και να αποδέχεσθε όποιον δεν έχει γερή πίστη και να μη σας σκανδαλίζει γι' αυτόν ο λογισμός σας. Όποιος έχει γερή πίστη αυτός κρίνει πώς μπορεί να φάγει απ' όλα. όποιος όμως έχει αδύνατη πίστη, αυτός τρώγει χόρτα. Κι όποιος τρώγει να μην περιφρονεί, εκείνον που δεν τρώγει. Κι όποιος δεν τρώγει να μην κατακρίνει εκείνον που τρώγει. Γιατί αυτός είναι άνθρωπος που τον δέχθηκε ο Θεός στην Εκκλησία Του.
 

Ποιος είσαι συ, που κρίνεις τον ξένον υπηρέτη; Τώρα αν αυτός είναι καλός ή κακός αυτό αφορά τον δικό του κύριο. Είναι βέβαιο όμως πώς θα σταθεί, θα παραμείνει καλός, γιατί ο Θεός έχει τη δύναμη να τον κάνει να σταθεί.

Το Αποστολικό  Ανάγνωσμα την 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ (απόδοση)
(Ρωμ. ΙΓ’ 11-ΙΔ’4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: