19/2/10

Για τα θρησκευτικά σύμβολα

Μετά τη νομοθετική απαγόρευση της Γαλλίας όσον αφορά στο δικαίωμα μαθητών/καθηγητών να φέρουν εμφανώς θρησκευτικά σύμβολα, έρχεται και μια εφετειακή απόφαση δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο που δικαιώνει την British Airways σε δικαστκή της διαμάχη με πρώην εργαζόμενη, η οποία απολύθηκε επειδή δε δέχτηκε να εργαστεί δίχως να φορά το Σταυρό της. Η απόφαση αυτή έχει μία ιδιαίτερη σημασία, αφού τα δικαστήρια στις αγγλοσαξωνικές έννομες τάξεις ουσιαστικά παράγουν δίκαιο.

Ο σχετικός σύνδεσμος για τους αγγλομαθείς:
http://news.uk.msn.com/uk/articles.aspx?cp-documentid=152128355&ucpg=2  


Το άρθρο κάνει λόγο για ότι προυπήρχαν αντίστοιχες αποφάσεις. Δυστυχώς η τάση αποθρησκοποίησης είναι γενικευμένη και δεν αφορά μόνο τους μουσουλμάνους.

Παράλληλα στις ΗΠΑ υπάρχει ένας Οργανισμός Αθέων, το Freedom From Religion Foundation, το οποίο τρέχει πολυδάπανες καμπάνιες με διαφημίσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς κι ενημέρωσης με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Κεντρικό του σύνθημα το No God, no Problem.

Στυλιανός Μάλλιαρης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΦΟΡΜΗ:

Πριν λίγο καιρό η British Airways έφτιαξε νέες στολές για τους εργαζομένους της. Οι στολές αυτές για τις υπαλληλους του τσεκ ιν, έχουν ανοιχτό γιακά και απαγορεύεται να φοράνε κάτι άλλο απο μέσα.

Η Nadia Eweida ήθελε να φορέσει το σταυρό της, η εταιρεία όμως της το απαγόρεψε. Η Nadia...
επέμενε και τελικά την έδιωξαν. Μέ δικαστική διαμάχη διεκδικούσε αποζημίωση για αυτή τη ρατσιστική απέναντι στο Χριστιανισμό αντιμετώπιση.

Το δικαστήριο ομως, βασιζόμενο και σε παλιότερη παρόμοια περίπτωση, δεν δικαίωσε τη γυναίκα αυτή λέγοντας πως δεν είναι απαραίτητο για τους Χριστιανούς να φοράνε σταυρό στο λαιμό

Ανώνυμος είπε...

Διαλύστε τα όλα φίλοι Ευρωπαίοι... Καταρρέετε οικονομικά, πολιτιστικά και αυτό σας μάρανε...