8/2/10

Ένα γράμμα για τους συνέδρους!

Κυριακή, 7 Φεβρουάριος 2010, 16:51

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Σας παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσετε που δεν τα κατάφερα τελικά να βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας, αν και πολύ το επιθυμούσα. Δυστυχώς, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο νησί μας, δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος των 'Athens airways' να προσγειωθεί και έτσι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να έρθω στην Αθήνα και στην Πάτρα. Ούτε χθες προβλεπόταν κάποια πτήση για Αθήνα ή Ρόδο.... Έχει κόστος, όπως βλέπετε, η ζωή μας εδώ, στην ακριτική Κάρπαθο!

Και δεν το βάζουμε κάτω! Παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες, με τη Χάρη του Θεού που σκεπάζει το νησί μας κι εμάς, με τις δικές σας προσευχές και τη συμπαράσταση, συνεχίζουμε "ν' αγρυπνούμε σ'αυτή τη γωνιά και να μαχόμαστε"!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή να προσκληθώ κι εγώ στο Συνέδριό σας. Με τη σειρά μου σας προσκαλώ κι εγώ, να επισκεφθείτε κι εσείς το νησί μας, την "ανεμόεσσα Κάρπαθο"!

Την ευχή σας! Καλή αποκριά! Καλή κι ευλογημένη Σαρακοστή!

π.Καλλίνικος Μαυρολέων
Κάρπαθος


Ο π. Καλλίνικος είναι ένας πρωτοποριακός δάσκαλος από πολλές απόψεις. Παρά την απουσία του, το προεδρείο του Συνεδρίου κατόρθωσε μέσα από κείμενα του αυθεντικού αυτού δασκάλου να δείξει το έργο που επιτελείται στο Δημοτ. Σχολείο Πυλών Καρπάθου.


7 σχόλια:

π.Καλλίνικος είπε...

Τι ευχάριστη έκπληξη! Εντελώς συμπτωματικά είδα τα αφιερώματά σας στο μικρό μας σχολείο!!! Πότε προλάβατε και τα αναρτήσατε... Σας ευχαριστώ πολύ! Συγχωρέστε με και πάλι που δεν τα κατάφερα να βρίσκομαι κοντά σας στο πολύ επιτυχημένο συνέδριό σας! Όμως, δεν είχα τη χάρη του... Ικάρου ή του Δαιδάλου να πετάξω μόνος μου, αφού δε μας έκανε τη χάρη να προσγειωθεί χθες το αεροπλάνο στο νησί μας...

Όμως, σας ευχαριστώ για όλα! Κρατώ την πρόσκλησή σας κι ελπίζω να δώσει ο Θεός τη νέα ευκαιρία να ζήσω κι εγώ για λίγο κοντά σας... Να χαρώ τις δραστηριότητές σας... Να πάρω δύναμη! Σας ευχαριστώ!

π.Καλλίνικος, Κάρπαθος

Ανώνυμος είπε...

π. Καλλίνικε, στενοχωρήθηκα πολύ που δεν σας είδα. Είμαι συνάδελφος και ήθελα πολλά να ρωτήσω... Όμως από την παρουσίαση του έργου σας έμεινα πολύ ευχαριστημένος, σαν να ήσασταν εκεί. Να είστε πάντα καλά! καλή δύναμη

γ.

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Σεβαστέ μας πάτερ,

Όλα πήγαν καλά τελικά. Σας περιμένουμε όποτε μπορείτε για να μας μεταδώσετε λίγο από τη ζωντάνια και τον παλμό σας. Νομίζουμε ότι οι εστίες αντίστασης πρέπει να πολλαπλασιαστούν σήμερα που οι αξίες έντονα αμφισβητούνται.
Καλή Σαρακοστή! Την ευχή σας!

Ανώνυμος είπε...

π.Καλλίνικε είμαι ένας νεοδιόριστος δάσκαλος.
Εχω ακούσει τόσα πολλά για εσάς που ήρθα από τον νομό Ηλείας να σας δω να σας συμβουλευθώ και να σας ακούσω!!!
Δυστυχώς όμως...
Δεν πειράζει...
Ο Θεός θα δώσει άλλη ευκαιρία.
Καλή δύναμη...
Να ξέρετε ότι εμείς οι νέοι αντλούμε δύναμη από την λεβεντιά σας.
Ευχαριστούμε.
Κ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Παπούλη, ήθελα πολύ να σε δω. Υπηρετώ σε σχολείο της περιφέρειας, έχασα όμως την ευκαιρία. Γιατί το site του σχολείου σας δεν είναι ενημερωμένο; Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε τι λέει ο παπούλης στην ιστοσελίδα του. Διαφωνεί ΚΑΝΕΙΣ;;;

.....
Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα είναι ένας χώρος έκφρασης, καλλιέργειας δεξιοτήτων και αξιών, με κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα δίνει χαρά, πολλή χαρά στα παιδιά μας!

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα γίνει για το κάθε παιδί αγάπη παντοτεινή!


Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων
Πυλές Καρπάθου

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ μας π. Καλλίνικε, η πόλη του Πρωτοκλήτου και όλοι όσοι υπηρετούμε τη νεότητα, είτε δάσκαλοι είτε καθηγητές είτε κατηχητές, σας περιμένουμε να διδαχθούμε από την επι-κοινωνία μαζί σας. Να είστε βέβαιος πως ευχόμαστε & προσευχόμαστε με πολλή αγάπη για εσάς, τους μαθητές, τους συνεργάτες & τον τόπο σας. Παρακαλούμε μην μας ξεχνάτε & εσείς στην προσευχή σας. Ευλαβικά προσκυνούμε τη δεξιά σας & ζητούμε την ευχή σας!