27/2/10

Κρίση οικονομική ή πνευματική


Βιώνουμε σήμερα μια κρίση που τη βλέπουμε μόνο ως οικονομική. Δεν καταλαβαίνουμε όμως ότι η κρίση αυτή στην εποχή μας είναι πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση αρχών και αξιών. Οφείλεται στην επιθυμία της σάρκας, την επιθυμία των οφθαλμών και την αλαζονεία του βίου. «Παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία τής σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου, ουκ έστιν εκ του πατρός, αλλ εκ του κόσμου εστί» (Α’ Ιω. β', 16).

Και η αντιμετώπισή της πρέπει να γίνεται κυρίως με πνευματικά μέσα και μάλιστα από τους Χριστιανούς που ζουν στα λεγόμενα χριστιανικά Κράτη. Όταν απουσιάζει η Χάρις του Θεού από τη ζωή μας, τότε ποικίλα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα θα απειλήσουν την ύπαρξή μας...


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ.Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ:ΟΙ ΑΞΙΕΣ,ΤΑ ΗΘΗ,ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ...ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Μ.Π