4/2/10

"Το πνεύμα όπου θέλει πνει"


Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι ο συνεργάτης του Mick Jagger εγκατέλειψε τη μουσική και τις άλλες του δραστηριότητες, για να γίνει ιεραπόστολος στην Αφρική. Ο λόγος για έναν άθεο ροκά, τον  Έλληνα Θέμη Αδαμόπουλο, ο οποίος όταν κάποτε είχε πει στη μητέρα του ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» εκείνη έντρομη κατέφυγε στο εικονοστάσι τους για προσευχή. Και η προσευχή της δεν πήγε χαμένη, όπως και καμιά προσευχή. Ο Θέμης από τη Σχολή Εμπορικών Επιστημών της Μελβούρνης βρέθηκε να τραγουδά με άπειρους θαυμαστές πλάι στον ξακουστό Mick Jagger με το συγκρότημά του «The Flies». Συγχρόνως προσπαθούσε να βρει απάντηση στα υπαρξιακά του προβλήματα, μελετώντας τα διάφορα θρησκεύματα. «Δεν ήμουν ικανοποιημένος. Ένοιωθα ένα τεράστιο κενό μέσα μου...», λέει ο ίδιος.

Και ξαφνικά παράτησε τα πάντα, ακαδημαϊκές καριέρες και μουσικές επιτυχίες και επιστρέφει στην Ορθοδοξία. Σπουδάζει θεολογία στη Βοστώνη, στο Χάρβαρντ, στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και υπηρετεί ως διδάκτωρ Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνευ. Και καταλήγει ιεραπόστολος στην Κένυα, ως αρχιμανδρίτης πλέον. Εκεί ίδρυσε το πρώτο Πανεπιστημιακό Ορθόδοξο Κολλέγιο, το «Orthodox Teacher's College of Africa». Σήμερα εργάζεται ακάματα στην πολύπαθη Σιέρα Λεόνε σταλμένος από τόον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο. Το μεγάλο του έργο στηρίζεται οικονομικά από φιλανθρωπικούς οργανισμούς και Αδελφότητες της Αυστραλίας και της Ελλάδος. Και η εφημερίδα inews (21.9.2009) συμπληρώνει: «Μακάρι να παρέμεινε ακόμη είδωλο για τους θαυμαστές του, γιατί το έργο του τώρα είναι αρκετά σημαντικό».

Η θαυμαστή μεταστροφή του φημισμένου πρώην ροκά, που δεν είναι βέβαια και η μοναδική, επιβεβαιώνει το της Αγίας Γραφής: «Το πνεύμα όπου θέλει πνει» (Ίω. γ' 8). Και ότι η όποια ανθρώπινη ψυχή, ακόμη και από τους πιο άθεους δρόμους της, αναζητά μέσα της τον Πλάστη της για να αναπαυθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οντως πολυ όμορφο.
Ο Θεός τους θέλει όλους κοντά του.