22/2/10

Η πολυτέλεια και ο καταναλωτισμός είναι αρρώστια

Ο Κάρλ Ράμπεντερ, 47 ετών, Αυστριακός επιχειρηματίας, αποφάσισε να απαλλαγεί εξ ολοκλήρου από την περιουσία του, κινητή και ακίνητη, συνολικής αξίας γύρω στα 4 εκατ. ευρώ, γιατί, όπως λέει, τα πλούτη τον κάνουν δυστυχισμένο. 

Θα πουλήσει όλα τα ακίνητα, το αυτοκίνητό του, έπιπλα και όλα όσα έχει και όσα χρήματα βγάλει από αυτά, μαζί με μετρητά που ήδη έχει σε τράπεζα, θα τα δώσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, με σκοπό να διατεθούν σε προγράμματα απασχόλησης νέων, φτωχών ανθρώπων.
 

«Δεν θέλω να μου μείνει τίποτα. Τα χρήματα είναι αντιπαραγωγικά. Δεν φέρνουν την ευτυχία», δήλωσε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ». Θα μείνει, λέει, σε μια μικρή καλύβα στις Άλπεις ή θα ενοικιάσει μία γκαρσονιέρα στο Ίνσμπουκ. 

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν αναφέρεται εάν έχει οικογένεια. Κατάγεται από πολύ φτωχή οικογένεια ο κ. Ράμπεντερ. Δούλεψε σκληρά από μικρός, πιστεύοντας ότι τα χρήματα θα του φέρουν τις ανέσεις και την ευτυχία που στερήθηκαν οι δικοί του. Όμως «έγινε πιο πολύπλοκη η ζωή μου, κι ευτυχία δεν ένιωσα», δήλωσε. Αισθανόταν πως δούλευε «σαν σκλάβος», χωρίς χρόνο ελεύθερο για να απολαύσει τα μικρά, απλά και όμορφα πράγματα της ζωής. «Η πολυτέλεια και ο καταναλωτισμός είναι αρρώστια. Δεν τα χρειάζομαι πια. Όσα χρόνια μου έμειναν, θέλω να τα ζήσω ελεύθερος».

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αμαν!!
Ο,τι ειπε ο Χριστος αυτος ο ανθρωπος αν και χωρις Χριστο..το εκανε..
Για πειτε απευθειας αυτος δεν ειναι πιο ψηλα απο εμας??

Σ.Θ.Μ.