31/3/22

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Κωστάζου

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την εις Κύριον εκδημίαν του Δημητρίου Κωστάζου επιλέκτου μέλους του Συλλόγου μας, μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνήλθε σε έκτακτη  συνεδρίαση.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. επεσήμαναν ότι ο αείμνηστος  Δημήτριος Κωστάζος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος του Θεού με συνεπή πνευματική ζωή και συνεχή συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ο χαρακτήρας του απέπνεε ευγένεια και γλυκύτητα. Ήταν ευπροσήγορος και ανοικτόκαρδος προς όλους. Ο Δημήτριος Κωστάζος αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη έργων ως  πιστό μέλος του Σώματος του Χριστού και ακαταπόνητο μέλος του Συλλόγου μας

Πρώτα-πρώτα δημιούργησε μια ευλογημένη οικογένεια, μία σωστή «κατ’οίκον εκκλησίαν»  με ψυχές αφιερωμένες στο έργο της ιεραποστολής και της φιλανθρωπίας. 

Έπειτα, με θυσιαστική αγάπη, προσωπική εργασία και γενναία χορηγία πρωτοστάτησε, για να λειτουργήσει ανακαινισμένη η κατασκήνωση στον Άνω Αλισσό. Αλησμόνητη είναι η προσφορά του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με την οργάνωση του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής και με την κατάθεση αναρίθμητων βοηθημάτων για την αποφυλάκιση κραατουμένων. Παραδειγματική είναι η στάση του στα αναλόγια του Αγίου Κωνσταντίνου Ροϊτίκων και της Αγίας Σκέπης της ομώνυμης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, διότι υπήρξε ιεροπρεπής, κατανυκτικός και προσέφερε τις υπηρεσίες του αμισθί.  

Τέλος, ο αοίδιμος Δημήτριος Κωστάζος κατέστη πρότυπο ενάρετου ανθρώπου, διότι πραγματοποίησε το παράγγελμα του Αποστόλου Παύλου: «εις άνδρα τέλειον εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού». Του οφείλεται βαθύτατη ευγνωμοσύνη για όσα ανεκτίμητα πρόσφερε στο Σύλλογό μας, την κοινωνία μας  και την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών και για όσα επί δεκαετίες δίδαξε με το ήθος του, το οποίο είναι άξιο και δίκαιο να μιμηθούμε οι επιγενόμενοι.  

Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε έχουμε ανάγκη από μορφές ευλογημένες και αξιομίμητες, όπως αυτή του αδελφού Δημητρίου Κωστάζου, για τον οποίο είμαστε  βέβαιοι ότι ο Κύριος θα τον κατατάξει εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Για όλα αυτά το Δ.Σ., μετά από εισήγηση του προέδρου, εξέδωσε  ομόφωνα το ακόλουθο  ψήφισμα:

1. Το Δ.Σ να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία.

2. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στον «ΑΡΤΟ ΑΓΑΠΗΣ» της Ι.Μ. Πατρών

3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα σε τοπικές εφημερίδες.

4. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στους οικείους του.

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

        Γ. Καραγεωργόπουλος      Κων/νος Νίκας


Δεν υπάρχουν σχόλια: