26/3/22

Αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο εθνεγέρτης - θεατρική παράσταση

 


Στην αγιασμένη μορφή του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού του εθνεγέρτου ήταν αφιερωμένη η φετινή θεατρική παράσταση που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η δράση του Αρχιεπισκόπου που προσέφερε όλες τις δυνάμεις του ξεσηκώνοντας τους υπόδουλους αλλά και παλεύοντας για την ενότητα των αγωνιστών ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων συμπολιτών μας που προσήλθαν στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και στις δύο παραστάσεις.

Η γιορτή περιελάμβανε, εκτός απ΄ το θεατρικό έργο, προλόγισμα απ΄ τον θεολόγο κ. Γ. Κωνσταντινίδη, οποίος αναφέρθηκε στον Παλαιών Πατρών Γερμανό, "τον δικό μας Δεσπότη" όπως τον χαρακτήρισε και τη σχέση του με την πόλη μας, επίκαιρα χορωδιακά τραγούδια από τις φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ., και παραδοσιακούς χορούς από τους φοιτητές. 

Την επισφράγιση της πρώτης παράστασης έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ που μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Γερμανού. Παράλληλα συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εορτής και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί προς δόξαν Θεού και ωφέλειας όλων των πιστών. 

Μετά τη δεύτερη παράσταση την καταληκτήρια ομιλία είχε ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος που τόνισε το ηρωικό φρόνημα των αγωνιστών του 1821 παρά τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες που ως άνθρωποι είχαν.








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια γιορτη!
Μπραβο σε ολους που κουραστηκαν!
Ευχαριστουμε τη Χριστιανικη Εστια που συνεχιζει αοκνα την προσφορα της στην κοινωνια μας!

Ανώνυμος είπε...

Μας είχαν λείψει 2 χρόνια. Καλή αρχή και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Να είστε καλά. Πολύ ωραία η γιορτή. Και όλοι έπαιξαν πολύ ζωντανά κ με έξυπνη σκηνοθεσία