30/3/22

Ο Δημήτριος Κωστάζος στην ουράνια πατρίδα

 

Ένας ακόμα αξιοσέβαστος άνθρωπος που περπατήσαμε δίπλα του από τα παιδικά μας χρόνια, έφυγε από κοντά μας. Ο Δημήτριος Κωστάζος ήταν ένας πιστός Χριστιανός, αγνός και ευγενικός άνθρωπος που διέθεσε όλες τις δυνάμεις του επί πολλές δεκαετίες στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Ζωντανός στη μνήμη μας από όταν έψελνε στον Ι. Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου Ροϊτίκων, από την κατασκήνωση του Αλισσού που τροφοδοτούσε και φρόντιζε με συνέπεια επί δεκαετίες, από την Άγκυρα που πάντα βοηθούσε σε ό,τι χρειαζόταν, από την διακριτική του παρουσία στο ψαλτήρι της Αγ. Σκέπης, από την εποικοδομητική αναστροφή μαζί του στο κτίριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. 

Πάντα με το χαμόγελο, πάντα αισιόδοξος, πάντα υποστηρικτικός με όλους τους νεότερους που συμβούλευε με χαρά.

Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλα πνευματικά αναστήματα της πόλεώς μας όπως τον αείμνηστο π. Γαβριήλ Αθανασιάδη και μας άφησε παράδειγμα αγωνιστικότητας, ταπείνωσης και υπακοής. Ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος.

Η Ένωσή μας, της οποίας ήταν μέλος και συνεργάτης επί πολλές δεκαετίες, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην εκλεκτή του οικογένεια. Προσεύχεται ο Θεός, ο Πατήρ του ελέους και των οικτιρμών να τον αναπαύσει από τους κόπους του και να του χαρίσει την ουράνια βασιλεία, την οποία επιθυμούσε σε όλη τη ζωή του.

 Καλή Ανάσταση!

ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ

Η Εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ροϊτίκων Πατρών την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15.00.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας δίδαξε πολλά. Αιωνία η μνήμη του

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε κε Δημήτρη για ό,τι προσέφερες

Ανώνυμος είπε...

Αφανής και δραστήριος, εξυπηρετικός και ακούραστος. Ας έχουμε την ευχή του

Ανώνυμος είπε...

Άγιος άνθρωπος, άνθρωπος του Θεού, καλόκαρδος, ευγενικός με το χαμόγελο στα χείλη, ιδιαίτερα ευαίσθητος στον πονεμένο συνάνθρωπο που πάντα προσπαθούσε να προσφέρει χαρά από τη χαρά του.
Για δεκαετίες με τη δυνατή, μελωδική φωνή του γέμισε ο ναός του Αγ. Κωνσταντίνου Ροιτίκων καθώς εκ βάθους καρδίας έψελνε σε κάθε θ. Λειτουργία.
"Άγιος ο Θεός..."
Τώρα θα συνεχίζει να Τον δοξολογεί με τους Αγγέλους περικυκλώνοντας το ουράνιο θυσιαστήριο. Εκεί θα εύχεται και για την αγαπημένη οικογένεια, την σεβαστή κα Μαρία να της χαρίζει ο Θεός την παρηγοριά Του, για τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και για όλο το χριστιανικό έργο που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε.
Σας ευχαριστούμε κε Κωστάζε γιατί χαρίσατε στην κοινωνία των Πατρών τα τρία εκλεκτά παιδιά σας που βαδίζουν στα δικά σας χνάρια και είναι αφιερωμένα με θυσιαστική αγάπη στο Θεό και τον συνάνθρωπο.

Να έχουμε την ευχή σας

Β.Π.