7/3/21

Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και η τελική κρίση;

 




Ο χρόνος είναι άγνωστος.

Χρειάζεται να πούμε ότι ο Χριστός, αν και ρωτήθηκε από τούς μαθητές Του, για το πότε θα γίνει η δευτέρα παρουσία Του και η τελική Κρίση δεν θέλησε να φανερώσει.

«Ποια μέρα και ποια ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνο ο Πατέρας μου», αποκρίθηκε. (Ματθ. 24:36).

Έδωσε όμως κάποια σημεία-σημάδια, τα οποία βλέποντάς τα κανείς θα γίνει αντιληπτό ότι πλησιάζει η ώρα της Κρίσεως.


Τα σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας

Η κήρυξη του Ευαγγελίου σε όλα τα έθνη της γης. «Πρώτα θα κηρυχθεί σε όλη την οικουμένη το Ευαγγέλιο για την Βασιλεία του Θεού, για να το ακούσουν όλα τα έθνη, κι ύστερα θα έρθει το τέλος» (Ματθ. 24:14).

Η μεγάλη αποστασία των ανθρώπων από τον Θεό και τον νόμο Του. «Δεν θα έρθει η ημέρα εκείνη, αν πρώτα δεν γίνει η αποστασία» (Β΄ Θεσ. 2:3).

Η εμφάνιση πολλών ψευδοπροφητών και ψευδομεσσιών, που θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τούς ανθρώπους, να τους απομακρύνουν δηλ. από τον Θεό. «Θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και όσους διάλεξε ο Θεός» (Ματθ. 24:22).

Της ώρας εκείνης θα προηγηθούν πείνα, δυστυχία και φυσικές καταστροφές. «Θα έρθουν πείνα, αρρώστιες και σεισμοί σε διάφορα μέρη» (Ματθ. 24:7).

Πόλεμοι, εμφύλιοι σπαραγμοί και άλλες ακαταστασίες. «Το ένα έθνος θα ξεσηκωθεί εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειο εναντίον του άλλου» (Ματθ. 24:7).

Θα προηγηθεί η εμφάνιση του Αντίχριστου. «Δεν θα έρθει η ώρα εκείνη, αν πρώτα… δεν φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, αυτός που είναι προορισμένος για την απώλεια. Τότε θα φανερωθεί ο άνομος, που ο Κύριος θα τον εξολοθρεύσει με την πνοή του στόματός Του και θα τον αφανίσει, όταν θα εμφανιστεί κατά την παρουσία Του. Αυτός ο άνομος θα έρθει με την ενέργεια του σατανά. Θα κάνει κάθε λογής θαυματουργικές δυνάμεις με απατηλά σημεία και τέρατα. Θα παρασύρει με κάθε είδους άνομα και απατηλά μέσα όσους βαδίζουν προς την καταστροφή, επειδή δεν αγάπησαν την αλήθεια για να σωθούν. Γι’ αυτό και ο Θεός θα επιτρέψει να ενεργεί σ’ αυτούς η πλάνη, για να πιστέψουν σ’ αυτό το ψέμα. Έτσι θα τιμωρηθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά δέχτηκαν ολόψυχα την αδικία» (Β΄ Θεσ. 2:3, 8-12).

 

Είναι κατανοητό, από όλα τα παραπάνω ότι βάση των Γραφών, δεν γνωρίζουμε, ούτε και μπορεί να προβλεφθεί ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου της δευτέρας παρουσίας του Χριστού και της τελικής Κρίσεως.

Κάθε προσπάθεια πρόβλεψης εγκυμονεί τον κίνδυνο της κινδυνολογίας, και είναι λάθος μεγάλο.

Αντί λοιπόν να εξαντλούμε την αγωνία μας για το πότε, χρειάζεται και καλούμαστε να είμαστε πάντα έτοιμοι για την απολογία μας ενώπιον του Δικαιοκρίτου Θεού.

«Αγρυπνείτε, λοιπόν», παραγγέλλει ο ίδιος ο Χριστός, «γιατί δεν ξέρετε ούτε την ημέρα, ούτε την ώρα που θα έρθει ο Υιός του ανθρώπου» (Ματθ. 25:13).


ΠΗΓΗ: https://www.ekklisiaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: