18/12/19

Εκοιμήθη ο π. Μιχαήλ Καραμπατάκης


Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ, τήν Τετάρτη 18.12.2019, ὁ αἰδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Μιχαήλ Καραμπατάκης, συνταξιοῦχος Ἐφημέριος-Προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν, γιά πολλά ἒτη χρηματίσας καί Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν.

Ἡ σορός του θά εὑρίσκεται στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν, αὒριο, Πέμπτη 19.12.2019 καί ὣρα 7:00π.μ., ὃπου θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία, ἐνῶ στίς 12μ.μ. θά ψαλῇ ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία του, στόν, ὡς ἂνω, Ἱερό Ναό, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν ενεργεία ο αοίδιμος π. Μιχαήλ όπως μας είπε ο κ. Χρύσανθος, συνεργάστηκε με 3 Μητροπολίτες στην Πάτρα, τον κυρό Κωνσταντίνο (επί περιόδου του οποίου επεστράφη το 1964 στην Πάτρα η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου από τη Ρώμη), τον Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κυρό Γεώργιο που είχε αναλάβει για ένα διάστημα τοποτηρητής στην Μητρόπολη των Πατρών και τον Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο που ήρθε στην Πάτρα το 1974 μόλις εψηφίσθη νέος Μητροπολίτης. Ο π. Μιχαήλ για λόγους ηλικίας είχε αποσυρθεί από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα (εδώ και περίπου 13-14 χρόνια), ωστόσο ο νυν σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τον περιέβαλλε πάντα με απέραντη αγάπη και εκτίμηση προς το πρόσωπο του γνωρίζοντας την ευγένεια του και βαθιά πίστη καθώς και την πνευματικότητα του & το έργο του στην Ευαγγελίστρια και συνολικά στη Μητρόπολη. Γι’ αυτό και τον είχε τιμήσει. Επίσης ο π. Μιχαήλ υπήρξε και ο ιδρυτής του ραδιοφωνικού αρχικά (το 1989) και κατόπιν το 1992 του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος» - Αποστολική Εκκλησία των Πατρών που συνεχίζει να εκπέμπει & σήμερα με συνεχείς live μεταδόσεις ιερών ακολουθιών και εκκλησιαστικών και πολιτιστικών εκπομπών.

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την κοίμηση του π. Μιχαήλ ήταν και ο νυν προιστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr μας είπε πως ο εκλιπών είχε συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο ερχόταν στο ναό όσο ήταν καλά στην υγεία του και μετείχε των ακολουθιών ενώ και εξομολογούσε. Ο π. Μιχαήλ είχε καίριο ρόλο και στην ανάπτυξη των κατηχητικών ομάδων της Ευαγγελίστριας και γενικότερα, και το έργο αυτό στον Μητροπολιτικό ναό συνεχίζει επάξια ο π. Αμβρόσιος.

«Ήταν ένας άριστος και θα έλεγα λαοφιλής ιερέας. Ευσεβής ενώπιον του Θεού, ευγενής απέναντι στους ανθρώπους και σώφρων απέναντι στον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά για τον εκλιπόντα ο π. Αμβρόσιος, ο οποίος μας είπε ακόμα πως η τελευταία φορά που ο π. Μιχαήλ είχε επισκεφθεί το ναό ήταν προ τριών μηνών. Τον είχαν φέρει οι δικοί του και παρότι ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, το βλέμμα και η εικόνα του συγκίνησαν όλους όσους τον συνάντησαν εκείνη τη μέρα.

Ήταν παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Αθηνά που είχε εργαστεί ως νοσηλεύτρια, και είχαν τη χαρά να αποκτήσουν 5 παιδιά, την Μοναχή Αγνή, την Ασημίνα, την Κατερίνα, τη Λυδία και το Γιώργο καθώς και να δει και εγγόνια.

Η σορός του π. Μιχαήλ θα βρίσκεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, από τις 7 το πρωί της Πέμπτης 19.12.2019 όπου και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, και στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η Εξόδιος ακολουθία του, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΌΞΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΑΥΤΌ ΉΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΣΎΝΘΗΜΑ ΣΟΥ. ΔΕΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΌΣΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΆ ΓΈΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΏΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΧΉ ΣΟΥ.