16/12/19

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας


Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν όπως κάθε χρόνο οι νεανικοί τομείς της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Η γιορτή περιελάμβανε εισήγηση από τον Θεολόγο κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο ενώ η Χ.Φ.Δ. Πατρών συμμετείχε με τον βυζαντινό χορό των φοιτητών υπό τη διεύθυνση του κ. Νεκτ. Μάρα που παρουσίασε επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους και Αγιορείτικα κάλαντα και τη χορωδία των φοιτητριών υπό τη διεύθυνση της δ. Βασιλικής Πουλοπούλου που τραγούδησε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Πολύ όμορφο ήταν και το μονόπρακτο θεατρικό με τίτλο "Ο Χριστουγεννιάτικος επισκέπτης" που παρουσίασαν μαθητές καθώς και η απαγγελία του ποιήματος του Γ. Βερίτη "Δεύτε ίδωμεν".

Την επισφράγιση της εορτής έκανε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Παπαδημητράκης, ο οποίος τόνισε ότι το νόημα της μεγάλης γιορτής που πλησιάζει δεν βρίσκεται στον εξωτερικό, φωτεινό διάκοσμο και τα στολισμένα μπαλκόνια αλλά στην ίδια την εμφάνιση, με σάρκα και οστά του Θεού στη γη κι ανάμεσά μας, στην τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή Του αυτή ενώνοντας την δική μας ανθρώπινη φύση με τη δική Του τη Θεϊκή.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!




















4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη γιορτή και το θεατρικό πολύ συγκινητικό!

Ανώνυμος είπε...

Μια απλη αλλα μεστη επικαιρων μηνυματων γιορτη σε μια ζεστη ατμοσφαιρα .
Μπραβο σε οσους συνετελεσαν σε αυτο το αποτελεσμα!
Ο π.Δανιηλ το ειπε ξεκαθαρα:Ας υψωθουμε, ας ανέβουμε πνευματικα τουτα τα Χριστουγεννα!
Ο Θεος να φωτιζει.Καλα κι Ευλογημενα Χριστουγεννα σε ολους!

ΥΓ:Ευχαριστουμε Αγκυρα και γι' αυτή την αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

απλά και όμορφα... και του χρόνου

Unknown είπε...

Καλησπέρα
Ξέρετε αν θα προβληθεί η γιορτή από το Λύχνο και πότε?