30/10/09

Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο - Χαιρετισμός Χ.Φ.Δ. Πατρών

Σεβασμιώτατε,
κ. Αντιπρύτανη,
Αξιότιμοι κ. Καθηγητές,
Αγαπητοί Συνάδελφοι φοιτητές,

Είναι ξεχωριστή  για όλους μας η σημερινή ημέρα, ημέρα κατά την οποία με την  ακολουθία του αγιασμού, ζητάμε την  ευλογία της Εκκλησίας μας  για την έναρξη του νέου ακαδημαικού  έτους 2009-2010.

Επιθυμία πολλών φοιτητών ν’ αρχίζει η ακαδημαϊκή περίοδος με την χάρη του αγιασμού όπως αυτό γίνεται και στις υπόλοιπες  βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο χώρο του Πανεπιστημίου, ακούγονται πολλές φωνές. Ελεύθερος  χώρος διακίνησης ιδεών. Πολλοί μιλούν, πολλά λένε, και προσκαλούν να ακολουθήσουμε…

Ανάγκη επιτακτική, να ακουστεί και στον πανεπιστημιακό χώρο η φωνή Εκείνου που σαγήνευσε τις ψυχές των ψαράδων μαθητών Του, και από τότε καλεί και όλους τους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν. Η φωνή του Χριστού, που μόνος τόλμησε να διακηρύξει «Εγώ ειμί η Αλήθεια, η Οδός, η Ζωή».

Και εμείς οι νέοι έχουμε ανάγκη από τέτοιες αξίες, γιατί αναζητούμε την αλήθεια  σ’ ένα κόσμό που το ψεύτικο  προβάλλει, γιατί ψάχνουμε δρόμο  να βαδίσουμε, γιατί διψάμε για ζωή. Αυτό βεβαιώνουν τα λόγια που γράφηκαν από χέρια νεανικά σε τοίχο μιας πανεπιστημιακής σχολής:  «Πεθαίνουμε στα 18, μας θάβουν στα 80.»

Γι’ αυτό θέλουμε περισσότερο η φωνή του Χριστού  και της Εκκλησίας να ακούγεται  περισσότερο στον χώρο του Πανεπιστημίου  και να ξεχωρίζει η αληθινή και γνήσια φωνή του καλού Ποιμένα που προσκαλεί όλα τα παιδιά του κοντά Του.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, που  ακούει την φωνή μας και την επιθυμίας μας και βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας παρ’ όλο το βαρύ πρόγραμμά του. Και τον παρακαλούμε να στέκεται πάντοτε δίπλα μας ως πατέρας και αδελφός, να μας συμβουλεύει και να μας καθοδηγεί.

Ζητούμε την ευχή σας Σεβασμιώτατε για την νέα  χρονιά.


Χ.Φ.Δ. ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: