7/10/09

Το λεοφωρείο του θανάτου της Κίνας

Αθηναϊκή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας διέθεσε πρόσφατα μια ολόκληρη σελίδα της στις «μακάβριες κινητές μονάδες... στα "βαν του θανάτου", πού κυκλοφορούν στην Κίνα» («Έθνος της Κυριακής», 17.5.09).

«Περισσότερα από 40 τέτοια οχήματα», γράφει η εφημερίδα, «κυκλοφορούν, εντός των οποίων σκοτώνουν όσους έχουν υποπέσει σε ένα από τα 68... θανάσιμα αδικήματα... φέρνοντας στο νου τους χιτλερικούς κινητούς θαλάμους αερίων μέσα στους οποίους οι ναζί συνήθιζαν να "πνίγουν" με μονοξείδιο τού άνθρακα τους ανεπιθύμητους...».
Το αυτοκίνητο εξωτερικά μοιάζει με πολυθέσιο αστυνομικό λεωφορείο και δεν φέρει κανένα ιδιαίτερο διακριτικό. Ο μελλοθάνατος εισέρχεται στο όχημα από την πίσω πόρτα... στο κέντρο του οχήματος... περιμένουν οι ιατροί, οι οποίοι χορηγούν στον θανατοποινίτη ένα θανατηφόρο χημικό κοκτέιλ και... σε λιγότερο από ένα λεπτό ο κατάδικος έχει πεθάνει.
 
Και αμέσως ταχύτατα αρχίζει η διαδικασία της αφαίρεσης των πολύτιμων οργάνων...
Πολλοί είναι εκείνοι πού υποστηρίζουν, συνεχίζει η εφημερίδα, πώς ουσιαστικά τα «βάν τού θανάτου» θρέφουν ένα παράνομο μεν, χρυσοφόρο και ευρέως διαδεδομένο δε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο όποιο εμπλέκονται αστυνομικοί, δικαστικοί, ιατροί, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι... Μερικά όργανα πωλούνται πανάκριβα π.χ. 7.000 έως 46.000 δολ. για ένα νεφρό.

Οι Κινέζοι θεωρούν την εκτέλεση στα «βαν του θανάτου» «οικονομικά συμφέρουσα, πολιτισμένη και σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τι τραγική ειρωνεία αλήθεια! Έτσι σέβεται η κομμουνιστική Κίνα τα δικαιώματα των πολιτών της! Αν όμως αυτός είναι σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε το μόνο πού έχουμε να πούμε είναι ότι έχασαν πλέον το νόημα τους οι λέξεις. Διότι και τα όργανα των θυμάτων τα παίρνουν συνήθως χωρίς καμιά έγκριση.

Και να σκεφθεί κανείς ότι το έτος 2008, πού πανηγύριζαν οι Κινέζοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκτελέστηκαν στην Κίνα 1.718 άτομα. Και μη ξεχνάμε ότι η Κίνα είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη τού Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προστατεύει - υποτίθεται - τα ανθρώπινα δικαιώματα! 

Αλλά χώρα πού αγνοεί τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο της αγάπης και τής ειρήνης μπορεί να σεβαστεί ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτό βέβαια ισχύει όχι μόνο για την Κίνα...



περ. Η Δράσις μας, τ. 472, Οκτώβριος 2009


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η άνθιση η οικονομική σας μάρανε κύριοι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζουν να καταπατούνται στις 4 γωνιές του πλανήτη μας...