26/10/09

Από τη χειροτονία του π. Γενναδίου

Χθες Κυριακή 25.10 .09 στον Αγ. Νικόλαο Πευκακίων ζήσαμε το μυστήριο του Θεού κατά τη διάρκεια της χειροτονίας εις πρεσβύτερον του αγαπητού μας π. Γενναδίου Κουτσοπούλου. Μεταφέρω λίγα μόνο από όσα θαυμάσια ακούστηκαν πριν τη χειροτονία:

Ο π. Γεννάδιος ανέφερε ότι με τη χειροτονία αυτή νιώθει ότι καλείται να πραγματοποιήσει ΑΝΑΒΑΣΗ σε δύο όρη. Στο Θαβώρ για ν’ ατενίσει το άκτιστο φως και μέσα σ’ αυτό να λειτουργεί και γενικά να ιερουργεί. Αλλά και στο Γολγοθά όπου πρέπει να φέρει το σταυρό της ιεροσύνης, να αναδεχθεί τους κόπους και τις δυσκολίες της και να διδάσκει υπομονή και ελπίδα στο γεγονός της Αναστάσεως.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος ανταπάντησε τονίζοντας ότι ο π. Γεννάδιος πρέπει να εμπνέεται από τρία γεγονότα της Καινής Διαθήκης: 

Ο Κύριός μας μετά την Ανάσταση έδωσε πρώτα-πρώτα πνευματική πνοή και πνευματική εξουσία να θεραπεύουν και να ανακουφίζουν τις βεβαρημένες ψυχές των συνανθρώπων μας. Έπειτα διαβεβαίωσε τους Αποστόλους ότι κατά το έργο τους θα έχουν πλούσια ευλογία και ισχυρή προστασία. Τέλος, κατά την Πεντηκοστή απέστειλε το Άγιο Πνεύμα, το οποίο με τη χάρη του δίδει πλούσιους καρπούς στο έργο της Εκκλησίας. 

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε το λόγο του με την παρότρυνση προς τον π. Γεννάδιο να γίνει λαβίδα, πηγή, πύλη και επιστολή Χριστού, ώστε οι πιστοί να παραδειγματίζονται από το ήθος του και να οδηγούνται στον αγιασμό και στην επουράνιο βασιλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: