1/9/19

Λήγει σήμερα η κατασκηνωτική περίοδος ΑΓΚΥΡΑ 2019

Αύγουστος 2019

Με τη χάρη του Θεού, τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ολοκληρώνεται σήμερα η λειτουργία της κατασκηνώσεως "ΑΓΚΥΡΑ" στην Παναγοπούλα και το φετινό καλοκαίρι.

Φέτος, για πρώτη φορά τελευταίοι κατασκηνωτές δεν είναι οι φίλοι μας από τον Πύργο Ηλείας αλλά οι παλιές κατασκηνώτριες και όχι μόνο που πραγματοποίησαν στην κατασκήνωση το πρώτο διήμερό τους.

Και στις φετινές εννιά κατασκηνωτικές περιόδους η ΑΓΚΥΡΑ προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο ανάσες δροσιάς και αγνής ψυχαγωγίας αλλά και πολλές ευκαιρίες για πνευματικές αναζητήσεις, προβληματισμούς και γεύση πνευματικής ζωής. Μέσα από την καθημερινή προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα, τις συζητήσεις και τα θέματα που αναπτύχθηκαν, την ιερά εξομολόγηση και τη θ. Κοινωνία τα παιδιά έζησαν πιο πολύ με το Θεό, γνώρισαν πιο βαθιά την χριστιανική μας πίστη. Αλλά και μέσα από την κοινή ζωή, τα καθημερινά ομαδικά παιχνίδια και ατομικά ή ομαδικά πρωταθλήματα, τα θαλασσινά μπάνια, την ορειβασία και τις τόσες άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έγιναν στον κατασκηνωτικό χώρο τα παιδιά ευχαριστήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, έπαιξαν, έκαναν φίλους.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ αναπέμπει ύμνους δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό που "σκέπασε" και φέτος την κατασκήνωση, που έδωσε δύναμη και φωτισμό σε όσους είχαν θέση ευθύνης αλλά και καλή διάθεση σε όλα τα παιδιά που πέρασαν το κατώφλι της ευλογημένης κατασκήνωσης.

Το Δ.Σ. αισθάνεται όμως την ανάγκη να εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες σε πολλούς που στήριξαν τη λειτουργία της κατασκήνωσης και αυτό το καλοκαίρι με ποικίλους τρόπους, που εργάστηκαν ταπεινά και θυσιαστικά, με πνεύμα χριστιανικής αγάπης προς τη νεότητα αλλά και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Αρχικά το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ που επισκέφθηκε και φέτος την κατασκήνωση για να ευλογήσει τα παιδιά και το έργο που εκεί επιτελείται. Το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη νεότητα και η ευλογία της παρουσίας του έδωσε πολλή χαρά στους εφήβους που επισκέφθηκε.

Ακολούθως τους πνευματικούς πατέρες της κατασκήνωσης, π. Σωτήριο, π. Χριστοφόρο, π. Μάρκο και π. Δανιήλ που αναλώθηκαν και φέτος στην πνευματική διακονία όλων μας καθώς και το θεολόγο της αδελφότητας κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο για τους πολλούς κόπους του.

Επίσης, τους και τις Αρχηγούς, τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες που οργάνωσαν υποδειγματικά τις κατασκηνωτικές περιόδους εκπονώντας προγράμματα δραστηριοτήτων ζηλευτά και έκαναν τα πάντα για να είναι όλων η παραμονή εκεί ασφαλής, άνετη και οπωσδήποτε επωφελής.

Τις διαχειρίστριες και κυρίες που δούλεψαν μέρα νύκτα και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες στην κουζίνα της κατασκήνωσης, προσφέροντας εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους αναγνωρίζεται πρωτίστως από τους ίδιους κατασκηνωτές που γεύονται κυριολεκτικά τα προϊόντα των κόπων της αγάπης τους.

Τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές που συνέδραμαν οικονομικά την Ένωσή μας για να αντέξει το δυσβάστακτο βάρος της λειτουργίας και συντήρησης της κατασκηνώσεως.

Τέλος, ευχαριστούμε κάποιους ανθρώπους, ειδικούς και μη, που δούλεψαν εθελοντικά και προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Τα ονόματα όλων αυτών τα γνωρίζει ο Θεός. Εμείς θα προσευχόμαστε πάντα Εκείνος να τους ανταμείψει για τη διακονία τους και φέτος στον αμπελώνα Του, στην ΑΓΚΥΡΑ.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ, που έχει και τη νομική ευθύνη της λειτουργίας της κατασκήνωσης, έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παρακολούθησε από κοντά τη λειτουργία της κατασκήνωσης, γνωρίζει τις αστοχίες που έγιναν και τις παραλείψεις που υπήρξαν. Υπόσχεται ότι από αύριο κιόλας θα ξεκινήσει τις προσπάθειες ώστε του χρόνου να γίνουν όλα ακόμα καλύτερα, όσο αυτό είναι εφικτό.

Επίσης, συγχαίρει τις ομάδες των Αποφοίτων του Λυκείου, αγοριών και κοριτσιών για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους μας.

Τέλος, το Δ.Σ. απευθύνει θερμές ευχές προς όλες και όλους τους κατασκηνωτές, μικρούς και μεγάλους, για καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά. Τους καλεί από τον προσεχή Οκτώβριο να συμμετάσχουν στα κατηχητικά της Μητροπόλεως και τις ομάδες των Χελιδονιών και των Χαρ. Αγωνιστών-Αγωνιστριών, ώστε να βρουν κι εκεί μηνύματα χαράς κι ελπίδας.

Να είστε όλοι καλά!

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου. Το όνομα του θεού να δοξάζεται

Ανώνυμος είπε...

Σαν παλιά κατασκηνωτρια που συμμετείχα στο διήμερο στη αγκυρα θέλω να ευχαριστήσω τον σεβαστό π. Χριστοφορο που είχε αυτή τη σκέψη να πραγματοποιηθεί το διήμερο.Σεβαστε πάτερ νιώθουμε βαθειά ευγνωμοσύνη γιατί μετά από πολλά χρόνια βρεθήκαμε στον ευλογημένο και αγαπημένο χώρο της ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΣ. Οι ευχές και προσευχες σας θα μας συνοδεύουν στη ζωή μας.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες που κουραστκαν να οργανώσουν το διήμερο
καθώς και στις κυρίες της κουζίνας που με αγάπη διακονισαν και αυτό το διήμερο.



Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ενεργος κατασκηνωτης και παντα παρων στη κατασκηνωση. Θα ηθελα να ευχαριστησω τα στελεχη και οσους μοχθησαν για την πραγματωση αυτης. Πραγματικα ο,τι εχω αποκομισει απο αυτη το χρωσταω σε αυτους τους ανθρωπους. Ο θεος να τους ευλογει

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω οσους βοηθησαν και βοηθουν στη πραγματωση της κατασκηνωσεωσ