27/9/19

Τέλος στην προσευχή σε βρεφοκομεία και παιδικούς σταθμούς βάζει ο δήμος Πατρέων

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή σε σχολείο

Τέλος στην προσευχή στα δημοτικά βρεφοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς έθεσε η δημοτική αρχή της Πάτρας, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις έντονες αντιδράσεις πολιτών και φορέων.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσα από τη διαμαρτυρία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ», Χαράλαμπου Στανίτσα, ο οποίος έθεσε σχετική ερώτηση στον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

«Όπως αναφέρει "μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στου Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο, ως πρόεδρο του Βρεφοκομείου, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρώτησα : α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Στανίτσα, ότι «αληθεύει και το αιτιολόγησε ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση τοπικού μέσου, πηγές του Δήμου Πατρέων εξήγησαν ότι «δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσευχή μια και δεν έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο θρήσκευμα. Αναφέρουν ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής στο Βρεφοκομείο και πως στον κανονισμό του Βρεφοκομείου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν προβλέπεται η τέλεση της προσευχής και ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε την τήρηση του κανονισμού».

Από την άλλη μεριά ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας σχολίασε ότι «κατά την προηγούμενη θητεία Πελετίδη, η προσευχή γίνονταν κανονικά, ενώ ενδιαμέσως δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαγορεύει την προσευχή. Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος βγάζει τον πραγματικό εαυτό του».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο δήμαρχός μας.. Γιατί να μας εκπλήσσει κάτι;

Ο κ. Στανίτσας είναι γνωστός για το ήθος του και την προσέλευσή του.. Τον ευχαριστούμε για τη μαρτυρία του αυτή και μακάρι να συνεχίσει να δικαιώνει αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο του!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον κ.Στανίτσα για την παρέμβασή του.Πρόσφατα το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα νυν προγράμματα σπουδών των θρησκευτικών και αποφάσισε ότι τα θρησκευτικα πρέπει να αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθοδόξων μαθητών.Πώς λοιπόν ο κ.Πελετίδης αφαιρεί την προσευχή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς?