17/3/19

Χ.Φ.Δ. Πατρών: Ένα ξεχωριστό τριήμερο


Κυριακή της Τυρινής και Καθαρά Δευτέρα. Η Πάτρα γεμίζει από κόσμο και κυρίως νέους. Νέους, που ψάχνουν την χαρά στις μάταιες και εφήμερες διασκεδάσεις, αγνοώντας πλήρως το κάλεσμα της εκκλησίας μας για ταπείνωση, κατάνυξη και αγώνα.

Για να ζήσουμε κάτι διαφορετικό, αληθινό, γνήσιο 17 μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών, αποφασίσαμε να φύγουμε και φέτος από την πολύβουη πόλη μας και να ανεβούμε πιο ψηλά… Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Και ξεκινήσαμε Σάββατο πρωί. Μια στάση στην αγαπημένη μας "ΑΓΚΥΡΑ". Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, πανηγυρίζει ο ναός μας και συμμετείχαμε στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για τον προορισμό μας στα 830 μέτρα στο χωριό Πυργάκι, όπου βρίσκεται η κατασκήνωση "ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ". Για τρεις μέρες συμμετείχαμε σε μοναδικές πνευματικές ευκαιρίες, συζητήσαμε, ξεκουραστήκαμε, παίξαμε, χαρήκαμε πολύ…

Την Κυριακή το πρωί εκκλησιαστήκαμε στο ναό της κατασκήνωσης, στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Μάρκος Τζανακάκης.

Αργότερα ένας ξεχωριστός περίπατος-ανάβαση στην τοποθεσία «Κολοκοτρώνη», με την αίσθηση του ουρανού πιο κοντά μας.

Την Καθαρά Δευτέρα μετά τον όρθρο υψώσαμε τον χαρταετό, που φτιάξαμε με την καθοδήγηση του πατρός Μάρκου και την απαραίτητη συνεργασία όλων. Ας ευχηθούμε, όπως ο χαρταετός πέταξε και βρέθηκε πολύ ψηλά, έτσι και εμείς να ζήσουμε το στάδιο της μεγάλης Τεσσαρακοστής με στόχο να εγγίσουμε τον Κύριο.

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή! Καλό αγώνα!


















Δεν υπάρχουν σχόλια: