3/12/18

Ενδιαφέρουσα η διάλεξις του Πέτρου Ρηγάτου στην Διακίδειο


Επιστημονικά ενδιαφέρουσα και πολύπλευρος από κάθε άποψη ήταν η διάλεξις με θέμα «Κοινωνικοοικονομική κρίση και ο σύγχρονος Έλληνας» του γνωστού Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και Νομικού Συμβούλου της Ι.Μ.Π. κ. Πέτρου Ρηγάτου στην Διακίδειο Σχολή Λαού το Σάββατο 1ηΔεκεμβρίου. 

Ο ομιλητής αφιέρωσε την Ομιλία του εις τιμήν και μνήμην της προσφάτως μεταστάσης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης αειμνήστου μεγάλης Πατρινής διαπρεπούς Επιστημόνος Ομοτίμου Καθηγήτριας του Διοικητικού Δικαίου του Αριστοτελείου Παν/μείου Θεσσαλονίκης Δήμητρας Κοντόγιωργα – Θεοχαροπούλου, η οποία με το σπουδαίο επιστημονικό – συγγραφικό και διδακτικό έργο της αλλά και το Ελληνορθόδοξο ήθος της προέβαλε τον τόπο καταγωγής της.

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου πανοσ. Αρχ/της π. Θεόκλητος Παντελίδης, ιερείς, οι βουλευτές Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας και κ. Νίκος Νικολόπουλος, οι τ. Δήμαρχοι κ. Ανδρέας Καράβολας και κ. Ευάγγελος Φλωράτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί συμπολίτες. Ο ομιλητής ανεφέρθη στα υφιστάμενα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα στα γενεσιουργά αίτια τους και στα θεραπευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ετόνισε την επιτακτική ανάγκη της Ανορθώσεως των διαχρονικών Αξιών, την θετική επίδραση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην παιδεία. 

Εν κατακλείδι επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη της διατηρήσεως αναλλοιώτου του άρθρου 3 του Συνάγματος και τους κινδύνους που ενέχει η προτεινόμενη εκ μέρους της Κυβερνήσεως τροποποίηση περί «θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους».
Δεν υπάρχουν σχόλια: