6/2/17

32ο Παιδαγωγικό Συνέδριο ΧΕΠ - Σάββατο 4.2.2017


Με τη συμμετοχή άνω των 700 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 32ο Παιδαγωγικό Συνέδριο που οργάνωσε και φέτος ο τομέας επιστημόνων της Χριστ. Εστίας Πατρών. 

Το γενικό θέμα του συνεδρίου «Παιδιά στην ψηφιακή εποχή» επελέγη από τους διοργανωτὲς προκειμένου γονείς και εκπαιδευτικοί να διερευνήσουν την σημερινή ψηφιακή εποχή στην οποία κινούμαστε όλοι, την εποχή που «ο καθένας µέσω του διαδικτύου µπορεί ν’ αλλάξει τον κόσµο», αλλά και να αλλοιωθεί ριζικά από τον κόσμο.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Γ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος στο τέλος κάλεσε τον κ. Άγγ. Αντωνέλλη να αναλάβει την προεδρία του. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ασχολήθηκε με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και αναλύθηκε από τρεις εισηγητές: 


- τον κ. Νικ. Λεβεντάκη, Μηχανολόγο Μηχανικό (ΕΜΠ), (Ηλεκτρονική πραγματικότητα: Μια διαρκώς ανανεούμενη πρόκληση)

- την κ. Αναστασία Φράγκου, Μsc Ραδιοηλεκτρολογίας Επικοινωνιών, (Έξυπνα κινητά)

- τον κ. Ελευθ. Παπαλέξη, Msc Ιατρικής Πληροφορικής, (Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης)

 Μετά το διάλειμμα ακολούθησε η εισήγηση του Dr Βάιου Νταφούλη, διευθυντή Παιδοψυχιατρικού ΓΠΝΘ «Ιπποκράτειο» με θέμα: Διαταραχή εθισμού - εξάρτησης

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την τελετή του αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου ενώ το κλείσιμο έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αχαΐας Ανδ. Κατσανιώτης και Ν. Νικολόπουλος, ο πρ. Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκοτσόπουλος Ηλίας, ο σχολικός σύμβουλος των Καθηγητών Πληροφορικής κ. Μπίρμπας Θεοδ., η σχολική σύμβουλος κ. Χαρά Βοϊνέσκου, και πλήθος στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ενώ το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΡΣ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και μαγνητοσκοπήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ.






















Ευχαριστίες στην κ. Ευγενία Σερέτη - Πατσού για τις φωτο που μας έστειλε

Δεν υπάρχουν σχόλια: