26/3/14

Η γιορτή για την 25η Μαρτίου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις δύο παραστάσεις του θεατρικού έργου "ΠΑΤΡΟ-ΚΟΣΜΑΣ Ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ" που ανέβασε η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών ανήμερα της εορτής της 25ης Μαρτίου. Την κάθε εκδήλωση πλαισίωσαν τα επίκαιρα τραγούδια της χορωδίας των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. Πατρών ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς.

Στην πρώτη εκδήλωση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος από του βήματος συνεχάρη τους νέους και τις νέες που παρουσίασαν τη γιορτή, επήνεσε τη Χριστιανική Εστία που συνεχίζει να διοργανώνει εθνικές εορτές και τόνισε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε για την πορεία του βασανισμένου τόπου μας όταν υπάρχουν τέτοια παιδιά που εμφορούνται από ιδανικά, πίστη και αξίες.

Επιπλέον ζήτησε από όλους να κατανοήσουν το σύνθημα του πατρο-Κοσμά "Ψυχή και Χριστός σας χρειάζεται...".

Στη δεύτερη παράσταση το κλείσιμο έκανε ο παν. αρχ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτά που θα έλεγε σήμερα ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός εάν ζούσε ανάμεσά μας και έβλεπε τη στάση μας απέναντι σε μια σειρά θεμάτων όπως η αργία της Κυριακής, η καταστροφή της γλώσσας μας, η αδιαφορία για ελεημοσύνη κ.α.

Την εισαγωγή στην εορτή είχε ο θεολόγος κ. Δημ. Κεχαγιάς, τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο κ. Νικόλαος Χαλκιόπουλος και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η κ. Ρεγγίνα Αραβαντινού.

Παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Χαρ. Στανίτσας, ο νομαρχ. σύμβουλος κ. Αριστ. Μπουχάγιερ.

Και του χρόνου! 





























2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η προσφορά σας κάθε Μάρτιο. Σας ευχαριστούμε. Ζω εκτός Πατρών και περιμένω κάθε φορά τις φωτογραφίες. Οι αναμνήσεις μένουν

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Το εργο παρουσιάστηκε στο Αίγιο, στον Πυργο και θα παρουσιαστεί και στη Λευκάδα. Επίσης θα βιντεοσκοπηθεί.