6/7/12

Εκδρομή Χ.Α. Λυκείου στην Κόνιτσα (1) - Ηλ. Ραυτογιάννης


Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε και φέτος η διήμερη εκδρομή για τα παιδιά των κατηχητικών και των Χαρούμενων Αγωνιστών του Λυκείου και της Γ’ Γυμνασίου από την Χριστιανική Εστία Πατρών, αυτή τη φορά στην ακριτική Κόνιτσα το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Στόχος μας για φέτος ήταν να επισκεφτούμε εκκλησιαστικά κέντρα της περιοχής, αλλά και να απολαύσουμε τις ομορφιές που προσφέρει το εκεί τοπίο.

Η αναχώρηση έγινε στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου με πρώτο μας σταθμό το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη στο χωριό Μπιζάνι έξω από τα Ιωάννινα.

Αφού ξαναζήσαμε στιγμές από τα βάσανα, αλλά και τα ηρωικά επιτεύγματα του Γένους μας κατά την Επανάσταση του 1821 μέσα από τις μορφές των κέρινων ομοιωμάτων και νιώσαμε έναν εθνικό αναβαπτισμό, συνεχίσαμε για τον επόμενο προορισμό στα γραφικά Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα στο μεγάλο Πάπιγκο. Η διαδρομή ήταν πανέμορφη, αλλά σε δύο σημεία ο οδηγός μας πραγματικά έδειξε όλη την οδηγική του ικανότητα καταφέρνοντας να περάσει το μεγάλο μας όχημα μετά από πολλές μανούβρες...


Στο μεγάλο Πάπιγκο γευματίσαμε το μεσημεριανό μας φαγητό προκειμένου να πάρουμε δυνάμεις γιατί ακολουθούσαν στην συνέχεια οι… δράσεις!




Και φυσικά εννοώ την μοναδική εμπειρία του rafting στον Αώο ποταμό! Προτού όμως κατευθυνθούμε προς τα εκεί είπαμε να δροσιστούν ορισμένοι πρώτα εν είδει ζεστάματος στις λεγόμενες κολυμπήθρες, όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Έτσι λοιπόν στο δρόμο για το μικρό Πάπιγκο σταματήσαμε για να επισκεφτούμε αυτό το ιδιαίτερο μέρος, όπου με την ανάλογη ανθρώπινη παρέμβαση, η μορφολογία του εδάφους, επέτρεψε την δημιουργία αυτών των μικρών λιμνών στην κοίτη του ρέματος, με αποτέλεσμα παρόλο που μερικοί το σκέφτηκαν αρκετά για το αν θα βουτήξουν ή όχι, κάποιοι το κάνανε χωρίς δεύτερη σκέψη!  


Μετά από αυτή την δροσιστική νότα κατευθείαν για το rafting. Αλλάξαμε, βάλαμε κράνη και σωσίβια και φτιάξαμε 5 ετοιμοπόλεμα πληρώματα. Έγινε το απαιτούμενο σεμινάριο από τους οδηγούς μας και … ξεκινήσαμε. Η διαδρομή ήταν μαγευτική και το νερό του ποταμού αρκετά κρύο. Σε μόνιμη βάση χειμώνα καλοκαίρι 6 με 7ο C, μας είπαν. Μάλιστα για να το εξακριβώσουμε χρησιμοποιήσαμε και μερικούς εθελοντές για να βουτήξουν (μάλιστα κάποιος, ονόματα δεν λέμε, δεν ήθελε και πολύ αλλά τελικά βούτηξε) και από αυτά που … δεν μας είπαν, καταλάβαμε ότι η πληροφορία για την θερμοκρασία του νερού, μάλλον έχει βάση.

Οι φωτογραφίες πάντως για το αν μας άρεσε ή όχι τελικά μιλάνε μόνες τους.








Και το καλύτερο ήταν για το τέλος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: