16/6/11

Η παιδεία στη Ρωσία και στην Ελλάδα

Η σημερινή Ρωσία έχει κάνει εντυπω­σιακή στροφή στα θέματα της θρησκεί­ας και στα θέματα της εκπαιδεύσεως. Τίποτε δεν θυμίζει σήμερα στη Ρωσία τα έργα και τις ημέρες του «μακαρία τη λήξει» αποκαλουμένου υπαρκτού σοσιαλισμού, παρά μόνο οι συνεχείς εκ­δόσεις βιβλίων που ιστορούν με κάθε λεπτομέρεια τη φρίκη των όσων έζη­σαν οι Ρώσοι στα 72 χρόνια της αθεϊστικής λαίλαπας.

Σήμερα κτίζονται νέοι ναοί, ανακαινί­ζονται παλαιοί, οι ιερές Μονές επαναλειτουργούν και τις επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές, νέοι και νέες πανεπιστη­μιακής μορφώσεως τις επανδρώνουν. Επίσης νέοι σπουδαστές μορφώνονται στις εκκλησιαστικές σχολές ή Ακαδη­μίες ή στις Θεολογικές Σχολές και στη συνέχεια εντάσσονται στον Ιερό κλήρο, στελεχώνοντας έτσι την Εκκλησία του Χριστού.

Στα σχολεία διδάσκονται επισήμως τα θρησκευτικά και οι ηγέτες της χώρας δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν την ορθόδοξη πίστη τους, την οποία ομο­λογούν ανοικτά και έμπρακτα.

Αλλά το εκπληκτικότερο είναι ότι από φέτος εντάσσεται στο πρόγραμμα διδασκαλίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως της Ρωσίας το βιβλίο που συγκλόνισε το πρώην τυ­ραννικό και άθεο σοβιετικό καθεστώς της χώρας. Εννοούμε το βιβλίο «Αρχιπέ­λαγος Γκουλάγκ» του γενναίου ομολογητού Αλεξάντερ Σολζενίτσιν. Ο Σολζενίτσιν είχε βιώσει την τυραννία και την κτηνωδία των άθεων μαρξιστών στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Σιβηρίας, στα οποία έδωσε την ονομασία «Αρχιπέλαγος Γκου­λάγκ». Τα σημερινά παιδιά της Ρωσίας λοιπόν διδάσκονται τώρα την αυθεντική ιστορία της χώρας τους και όχι παραποιη­μένη, αλλοιωμένη και εξωραϊσμένη.

Ας τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας άρχον­τες και μάλιστα οι του Υπουργείου της άθρησκης Παιδείας, όπως το οργάνωσαν και το κατήντησαν. Διότι στα δικά μας σχο­λεία δεν διδάσκεται πλέον ούτε η ορθόδο­ξη πίστη μας - θεωρείται η διδασκαλία της αντίθετη προς το δήθεν νέο πνεύμα του Υπουργείου - αλλ' ούτε και η ένδοξη και αυθεντική ιστορία του έθνους μας. Τώρα τα παιδιά μας διδάσκονται ψήγματα των ανά τον κόσμο θρησκειών και μια ιστορία του έθνους μας επιτήδεια διαστρεβλωμένη, άνευρη και χωρίς το ηρωικό στοιχείο.

Με μια φράση: Το ελληνικό κράτος μορ­φώνει άθρησκους, άνευρους, ανιστόρη­τους και χωρίς ελληνική συνείδηση πολί­τες. Μεγαλύτερη κατάπτωση δεν μπορού­σε να υπάρξει!

1-07-2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό! Όντως το Κείμενο αυτό Είπε Όλη την Αλήθεια Σχετικά με Αυτό το Θέμα που Ονομάζεται Παιδεία!