30/6/11

Από την κατασκήνωση του Αγ. Βλασίου - 1967


Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο agrinionews. Ο νεαρός που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της φωτογραφίας (4ος κατά σειρά) ονομάζεται Κώστας Παπαχρήστος, ενώ ο άλλος που στέκεται δίπλα του και εξ αριστερών του ονομάζεται Γεώργιος Βλάχος. Εάν τα πρόσωπα και τα ονόματα δεν σας λένε κάτι, εμείς απλά σας αναφέρουμε ότι οι δύο άνδρες σήμερα είναι οι πνευματικοί ταγοί του γειτονικού νομού. Συγκεκριμένα, ο πρώτος εξ’ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο δεύτερος ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος!

Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από 44 ολόκληρα χρόνια, τον Αύγουστο του 1967,  στις κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου στον Άγιο Βλάσιο, τότε που οι ποιμενάρχες μας δεν είχαν ακόμη γίνει ιερωμένοι. Σίγουρα, τόσο οι ίδιοι όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, δεν μπορούσαν να φανταστούν τη μετέπειτα πορεία της ζωής των δύο φίλων, η οποία τους προόρισε για να διακονήσουν και να καθοδηγήσουν το ποίμνιο του τόπου μας σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου. Στη φωτογραφία διακρίνεται επίσης ο Ευάγγελος Σπύρου (2ος από αριστερά), ο οποίος είναι εκδότης του περιοδικού «Ασφαλιστικό Ναι», καθώς και της ιστοσελίδας «Νext Deal».


Αναμφισβήτητα, από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Βλασίου πέρασαν και πολλές άλλες εξίσου εξέχουσες προσωπικότητες, με τεράστια προσφορά στην θρησκευτική, κοινωνική και επιστημονική ζωή του τόπου μας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος χώρος δημιουργήθηκε από τη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου τη δεκαετία του 1950, με τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Πετράκη να πρωτοστατεί τότε στην ίδρυση και λειτουργία του. Έκτοτε, αποτέλεσε και αποτελεί μια καλοκαιρινή όαση για τις διακοπές των νέων ανθρώπων, οι οποίοι παράλληλα διδάσκονται τον λόγο του Θεού σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι πρόσφατα διοργανώθηκε από τη σημερινή γενιά των 30αρηδων και των 40αρηδων γιορτή επανένωσης στον Άγιο Βλάσιο εις ανάμνηση των παλιών καλών στιγμών. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι μόλις προχθές ξεκίνησαν για τη φετινή περίοδο τα πρώτα τμήματα των κατασκηνώσεων.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: