30/11/21

O εσπερινός για τον Πολιούχο της Πάτρας

 


Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην πόλη των Πατρών.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικότατα των θείον λόγον αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του Πρωτοκλήτου, εστιάσας σε τρία χαρακτηριστικά στοιχεία του Αγίου.

Α) Στην μαθητεία Β) Στην αποστολικότητα και Γ) Στο μαρτύριο, τα οποία και εμβριθέστατα ανέλυσε, καταλήξας σε σωτήρια μηνύματα για τους ανθρώπους, τα οποία πηγάζουν από τη ζωή του Πολιούχου των Πατρών.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Αρχιερεύς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εν χαρά και αγάπη προσεφώνησε τους Αγίους Αρχιερείς, ευχαριστήσας αυτούς από καρδιάς.

Ο Εσπερινός τελέστηκε σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως με τη συμμετοχή του Πατραϊκού Λαού, ο οποίος προσήλθε εν ευλαβεία, με τάξη και προσοχή, τηρουμένων τον απαραίτητων μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: ROMFEA













Δεν υπάρχουν σχόλια: