14/10/21

Εις μνήμην Αικατερίνης Βλαγκούλη

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, "έσβησε" η λυχνία της Αικατερίνης Βλαγκούλη, μέλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος "ΛΥΧΝΙΑ".

Σταμάτησε να φωτίζει στη γη η δυναμική αδελφή με την πολλή αγάπη, τον ιεραποστολικό ζήλο, την φλογερή ψυχή. Μετετέθη στην Ουράνια Πατρίδα η σεβαστή εργάτης του Ευαγγελίου για ν' αναπαυθεί αιώνια στον Νυμφίο της καρδιάς της και να Του εναποθέσει τους πολλούς της κόπους για την δική Του δόξα.

Σε μας, που συνοδοιπορήσαμε μαζί της, άφησε παράδειγμα ευλαβικής, ακούραστης διακόνου "ἳνα τρέχη καί δοξάζηται ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ", θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής, στις Κατασκηνώσεις "ΘΑΒΩΡ της Χριστιανικής Εστίας στον Αλισσό και ΑΓΚΥΡΑ της ΓΕΧΑ Πατρών στην Παναγοπούλα. Παράδειγμα φωτεινό για όσους γαλούχησε με την κατά κόσμον γνώση και σοφία και με τα νάματα του Ευαγγελίου, για όσους δίδαξε "λόγω καί ἒργω".

Αναπαύου, σεβαστή αδελφή, "ἐν χώρα ζώντων", όπου ο Κύριος ετοίμασε "χῶρον τοῖς ἀγαπῶσι την ἐπιφάνειαν Αὐτοῦ".

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα απλόχερα μας έδωσες... Σ' ευχαριστούμε για την καρδιακή συνοδοιπορία, την αγάπη, το παράδειγμα που μας άφησες...

ΒΧΚ

8 σχόλια:

Άγκυρα (κατασκήνωση) είπε...

Αιωνία η μνήμη της.
Οι κατασκηνώτριες και κατασκηνωτές που γεύτηκαν πλουσιοπάροχα τη διακονία της αγάπης της στο χώρο της κουζίνας τόσα χρόνια θα την ευγνωμονούν και θα προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής της.
Μακάρι ο Κύριος της Δόξης να στείλει και άλλα τέτοια στελέχη που να Τον υπηρετούν αθόρυβα, ταπεινά και θυσιαστικά.

Unknown είπε...

Φωτεινό παράδειγμα άνθρωπος αγάπης και προσφοράς. Θα σας θυμόμαστε πάντα σεβαστή κυρία Κατερίνα και σας ευχαριστούμε για όσα μας προσφερατε. Καλό παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αφανών εργατριών του Ευαγγελίου που έτρεχαν μέρα νύχτα να βοηθήσουν, να συμπαρασταθούν... Επειδή το έχω δει... στο χαμαλίκι πάντα πρώτες

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Κατερίνα ήταν γνήσια ιεραπόστολος, αφιερωμένη στον Χριστό και στη σωτηρία αδελφών ψυχών.
Εργαζόταν για τη διάδοση του λόγου του Θεού αδιάκοπα. Υπηρέτησε ως δασκάλα σε πολλά σχολεία και κυρίως στου Γλαρακη. Αιωνία η μνήμη της!

Ανώνυμος είπε...

Χρεος ευγνωμοσυνης σε μια ψυχη δοσμενη στον Θεο και ακουραστη στη διαδοση του Ευαγγελιου Του.
Τη θυμαμαι να μοιραζει το περιοδικο ΠτΝ σε ναους κ σχολεια της Πατρας.
Την ευχη της ναχουμε!
Ο Κυριος την ανεπαυσε!

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος προσφοράς από τους αναντικατάστατους για όσους συνεργαστήκαμε μαζί της στις κατασκηνώσεις. Απλή, αυθόρμητη, γνήσια, χωρίς κρατούμενα και επιτηδευμένους τρόπους.
Πρότυπα ζωής που εκλείπουν, η εποχή μας δεν σηκώνει τέτοιους ηρωισμούς.
Τυχεροί όσοι τους συναντήσαμε στο δρόμο μας.
ΦΠ

Θάλεια είπε...

Αιώνια η μνήμη της! Ευθύς και ειλικρινής με πολλή αγάπη!

Unknown είπε...

Σε έβλεπα να κουβαλάς (κι ας μην μπορουσες) τσάντες πολύ βαριές με βιβλία και περιοδικά προς διάδοσιν και μετρούσα το δικό μου μικρό ανάστημα με το δικό σου ύψος.Σ έβλεπα να κοιτάς ολοκάθαρα κι έλεγα έτσι κοιτούν τα παιδιά.Δοσμενη στο Χρέος δίδασκες χωρίς
να μιλάς.Γνησια πράγματα.Ιεραποστολικα.Καλο παράδεισο αδερφή.και μη μας ξεχνάς.Α.Γ