18/10/21

Με αγάπη για την κ. Ρεγγίνα μας

 


Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021… Ακόμα μία ευλογημένη ψυχούλα άφησε τα επίγεια και «πέταξε» για τους Ουρανούς!!! Η είδηση θλιβερή για εμάς που μένουμε πίσω….. Η καλή μας και αξιαγάπητη κ. Ρεγγίνα Αραβαντινού δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Φτωχαίνει η γη, αλλά γεμίζει πρεσβευτές ο Ουρανός! Μετράμε απώλειες εδώ, αλλά πληθαίνουν οι άγγελοι στον Ουρανό!

Και η κ. Ρεγγίνα ήταν ένας τέτοιος ταπεινός άνθρωπος του Θεού! Μία αγία ψυχούλα που πάντοτε με το χαμόγελο και τον καλό λόγο στο στόμα για όλους, μα όλους, ομόρφυνε τη ζωή μας όσων την συναναστραφήκαμε για πολλά χρόνια και εκ του σύνεγγυς.

Η καθηγήτριά μας στο 7ο Λύκειο Πατρών που με την αγαπημένη της αδελφική φίλη κ. Ειρήνη Καρτέρη, άφησαν το στίγμα τους στους μαθητές τους και τη σχολική μονάδα που υπηρέτησαν με πραγματική αφοσίωση, αυταπάρνηση και ευσυνειδησία.

Η κατηχήτριά μας στη Χριστιανική Εστία Πατρών, η χορωδός μας και ψάλτριά μας, η αρχηγός μας στις Κατασκηνώσεις των Χαρούμενων Αγωνιστριών! Πάντα με τη χαρά, το χαμόγελο, την απλότητα, την ανοικτή καρδιά, την ταπείνωση, την ΑΓΑΠΗ!

Η συνενορίτισσά μας στην Αγία Φωτεινή των Πρσφυγικών, εκεί που μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στεκόταν στην έξοδο του ναού κρατώντας το περιοδικό «Προς την Νίκην» και χαιρετούσε όλο το εκκλησίασμα, γνωστούς και άγνωστους, καθώς και εμάς, την «οικογένειά» της, όπως μάς αποκαλούσε! Και μετά, χαρούμενη και πλήρης από την πνευματική αυτή συναναστροφή με όλους ανεξαιρέτως, ανηφόριζε την οδό Εφέσου, έχοντας για μία ακόμη φορά δώσει και πάρει χαρά! 

Ένας απλός άνθρωπος του Θεού που ζούσε την αγάπη του Θεού μέσα από την προσφορά και την αγάπη στον Συνάνθρωπο!

Ένας ευλογημένος άνθρωπος του Θεού που είχε λιγοστούς κατά σάρκα συγγενείς, αλλά πολλούς, μα πάρα πολλούς πνευματικούς αδελφούς, που την νοιάζονταν και την αγαπούσαν πολύ! Και ήταν πολύ ευγνώμων γι’ αυτό!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και να τι να αναφέρει σε αυτή τη σύντομη ευγνώμονα κατάθεση για όλα αυτά τα πολλά, τα γνωστά και άγνωστα, που μας πρόσφερε με την παρουσία της στη ζωή μας!

Παιδαγωγίες του Θεού αυτές οι απώλειες για εμάς τους ανθρώπους! Για να εκτιμήσουμε τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μας και να παλέψουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, να φανούμε αντάξιοι των «διδασκάλων και ηγουμένων ημών»!

Ιδανικό τέλος για την υποταγμένη στο θέλημα του Θεού ψυχή της! Πήγε στην Αθήνα για να «ξεκουραστεί»… Ούτε μία μέρα ξεκούρασης σε αυτή τη ζωή… Έτσι θέλησε ο Θεός… Να ξεκουραστεί αιώνια!!!  

Δύσκολη η ώρα του αποχωρισμού για τον άνθρωπο. Αυτό ήταν όμως το θέλημα του Θεού! 

Αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας και πολυσέβαστη κ. Ρεγγίνα μας, με ένα εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της καρδίας μας 

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!

Ευχαριστούμε, καλή μας κ. Ρεγγίνα, που μας δίδαξες την αγάπη, την καλοκαρδία, την απλότητα, την ταπείνωση και την ακούραστη διακονία και προσφορά!

Ευχαριστούμε γιατί με το παράδειγμά σου, μάς έδωσες γεύση Ουρανού εδώ στη γη!

Ευχαριστούμε γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκες για κάτι, αλλά με ταπείνωση, έδωσες ακόμα και στις δυσκολίες σου τις σωματικές, παράδειγμα χαρούμενης προσφοράς!

Ευχαριστούμε γιατί με το χαμόγελό σου, μας μετέδιδες την αγάπη που οφείλουμε να δείχνουμε στους πάντες!

Ευχαριστούμε γιατί ήσουν άνθρωπος του Θεού και είχαμε την τιμή να σε συναναστραφούμε και να ζήσουμε κοντά σου ωραίες πνευματικές στιγμές.

Σε ευχαριστούμε που έζησες ανάμεσά μας!!! 

Να εύχεσαι από εκεί ψηλά για όλους εμάς, για όλα τα παιδιά σου, όπως μας αποκαλούσες! Καλή αντάμωση!

Ρεγγίνας ιεραποστόλου, αιωνία η μνήμη!


Με παντοτινή ευγνωμοσύνη

Μαρία Σταθούλια


7 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ,ΣΕΒΑΣΤΗ,ΑΘΟΡΥΒΗ,ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΡΧΙΣ,ΑΡΧΗΓΕ ,ΚΥΚΛΑΡΧΙΣ,ΑΔΕΛΦΗ ,ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ! ΟΣΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣΑΜΕ,ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ!!! ΠΗΡΑΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΣΙΑ ΒΑΔΙΖΑΤΕ!!! ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!! ΜΥΡΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!!! ΑΝΑΠΑΥΟΥ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ! ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΕΤΕΛΕΚΑΣ!!! ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΕΤΗΡΗΚΑΣ!!!

Θάλεια είπε...

Υπέροχο Μαρία...
Δεν θα μπορούσες να σκιαγραφήσεις καλύτερα την αν πολυαγαπημένη μας δ.Ρεγγινα, αρχηγό και χορωδιαρχη μας όλα τα μαθητικά και φοιτητικά μας χρόνια.
Δόξα τω Θεώ που πέρασε από τη ζωή μας,Δόξα τω Θεώ που μας αγάπησε και μας έδειξε τι σημαίνει αγάπη αληθινή,που δεν κρίνει, συγχωρεί, επαινεί..
"Ματακια μου",μας έλεγε..
"Συγχωρατε με" κάθε Σάββατο βράδυ μας έλεγε στην Άγκυρα...
Ανοιχτή αγκαλιά, δοτική σε όλες τις πονεμένες ψυχές γινόταν η φίλη,που δεν είχες.
Πάντα με γεμάτα χέρια από καραμέλες,γλυκά,αλμυρα εδεσματα από τα χεράκια της μετά τις εκδηλώσεις τις χορωδίας.
Με το Προς τη Νίκη στο χέρι πήγαινε σε δύο εκκλησίες για να μοιράζει το περιοδικό...
Στο ψαλτήρι σε ενθάρρυνε,"ανέβα κι εσύ να πεις στίχο,Έλα να είμαστε όλες μαζί".
Η δεσποινίδα της ενότητας,της χαράς,της αρχοντιάς...
Τι άλλο να πούμε,Θεέ μου;
Δεν έχω ξαναγνωρισει τέτοιον άνθρωπο...δεν υπάρχει κανείς που να της μοιάζει...μια και μοναδική δ.Ρεγγινα...
Την ευχή σας δεσποινίς και σας ευχαριστώ πολύ για την προσευχή σας

Θάλεια

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα πει για το πόσο καλή φιλόλογος ήταν στο 7ο;
Για τα παιδιά του σχολείου πού την περιτριγύριζαν στα διαλείμματα για να ακούσουν τον λόγο τον καλό;
Για τους συναδέλφους που την αγαπούσαν και την σέβονταν;
Για το έργο στη χορωδία που άφησε;
Για τη διάδοση των περιοδικών που την βλέπαμε έξω από τις εκκλησίες;
Για την αγάπη στα κορίτσια μας στην κατασκήνωση;

Ανώνυμος είπε...

Ένα πάγωμα ένιωσα όταν άκουσα την ξαφνική είδηση της αναχώρησής σου απο την ζωή αυτή αγαπημένη μου καθηγήτρια...
Φιλόλογος απο τις παλιές, με καλοσύνη, πραότητα, αγωνιστικότητα. Μου μίλαγες και στα διαλλείματα, δεν έφευγες βιαστικά να πας στο γραφείο σου. Στην εφηβεία ήμουν τότε και εσύ το είχες καταλάβει κ. Ρεγγίνα...Με διάκριση με αντιμετώπιζες, δεν θα το ξεχάσω...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο έναν μαθητή σου!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια ξαφνική είδηση...μας ξάφνιασε και απορήσαμε...γιατί μόλις πριν λίγο καιρό τη χαιρετήσαμε...
Άγνωστο το θέλημά Του όμως...εμείς ταπεινά το δεχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να την έχει στα δεξιά Του και να αναπαύσει την ψυχούλα της.
Καθηγήτριά μου, κα Ρεγγίνα ας είναι Αιωνία η μνήμη σου.
Σου χρωστώ πολλά και σε ευχαριστώ για όλα!

p

Ανώνυμος είπε...

Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα για όλους... γλυκομιλητη... νοιαζόταν κ για τα μέλη της χορωδίας που είχαν αποχωρήσει... Για τους συζύγους κ τα παιδια τους... Ο Θεός να την κατατάξει μαζι με τους δίκαιους κ τους Αγίους Του. Σου φιλώ το χέρι αγαπημένη αείμνηστη Ρεγγίνα! Καλή αντάμωση!

Νικολόπουλος Γεώργιος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση Μαρία
Και για τα σχόλια. Μας καλύψατε. Μας εκφρασατε. Ένας Ουράνιος Ανθρωπος ήταν η κ. Ρεγγίνα. Τιμή μου η αγάπη της στο πρόσωπο μου