3/10/20

O Θεόδωρος Kολοκοτρώνης έγινε animation για να ταξιδέψει στον κόσμο

 


Τρεις άνθρωποι με εμπειρία στον κινηματογράφο (εκτός από τον δημιουργό και σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη, ο Ελληνοκύπριος συνθέτης Γιώργος Καλλής έχει συνεργαστεί με την Disney, ενώ ο Νάσος Βακάλης έχει βραβευτεί με Emmy), με σπουδές και δουλειές στο Λος Aντζελες, μας αποκαλύπτουν πώς εμπνεύστηκαν από την ηγετική φυσιογνωμία της Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, «τον δικό μας σούπερ ήρωα, που είναι η πραγματική απάντηση στους αντίστοιχους της Marvel», όπως μας λένε χαρακτηριστικά.

Με αυτό το σκεπτικό οι τρεις δημιουργοί έφτιαξαν ένα απίστευτο ταινιάκι που σκοπό έχει να εμπνεύσει, να ξεσηκώσει και -γιατί όχι;-να διδάξει όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως τα παιδιά, που θα βρουν έναν βασικό λόγο για να ταυτιστούν με έναν ήρωα μιας άλλης επανάστασης - της δικής μας.

Στη σκηνή που βλέπουμε και στις φωτογραφίες ο Κολοκοτρώνης, μεταμφιεσμένος σε καθολικό μοναχό, αποβιβάζεται στη Μάνη και συναντά τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στις 6 Ιανουαρίου του 1821. Μαζί θα συγκροτήσουν, λίγες εβδομάδες αργότερα, τους πρώτους επαναστατικούς στρατιωτικούς πυρήνες της Επανάστασης του 1821.


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: