5/10/20

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε Αχαΐα και Ιωάννινα

 


Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθενται η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και ο δήμος Ιωαννιτών, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προηγήθηκε εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, λαμβάνονται τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και στον δήμο Ιωαννιτών:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.

Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών πέντε μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Από τη ΓΓΠΠ σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες, από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020


Δεν υπάρχουν σχόλια: