25/10/20

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Φ.Ε.Β.Α.

 


Οι περιορισμοί που ισχύουν την φετεινή χρονιά λόγω των υγειονομικών μέτρων που έχει επιβάλλει η πολιτεία, δεν επιτρέπουν να τιμηθεί όπως αρμόζει η μνήμη του σύγχρονου εθνομάρτυρα του Ελληνισμού Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ωστόσο η ΣΦΕΒΑ σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου, (την ίδια μέρα που τέλεσε και η οικογένειά του το μνημόσυνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου) τίμησε τη μνήμη του παλικαριού της Βορείου Ηπείρου με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Πολίχνης ενώ όπως μαθαίνουμε επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλλεί σε πολλά ακόμη μέρη της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της παρούσης εορταστικής περιόδου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την επέτειο του ηρωϊκού ΟΧΙ.

Αυτό το ΟΧΙ  στη σκλαβιά, επέλεξε να βροντοφωνάξει με τη θυσία του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ΟΧΙ σε καθεστώτα που θέλουν  περήφανους ανθρώπους να σκύβουν το κεφάλι, ΟΧΙ στην εξαφάνιση  της εθνικής, πολιτιστικής και εκκλησιαστικής  ταυτότητας ενός ολόκληρου  λαού που παραμένει ελληνικός εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με τη θυσία του έγινε η γέφυρα που ένωσε μια για πάντα τα νεαρά παλικάρια που  έδωσαν το αίμα τους το 1940 για την Ελευθερία της Ελλάδας αλλά και των σκλαβωμένων τέκνων της και αναπαύονται στο νεκροταφείο του χωριού του, με τη σύγχρονη γενιά της Βορείου Ηπείρου που παλεύει να σταθεί όρθια στη γη των προγόνων της.

Λυπούμαστε που στις πρόσφατες συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα, δεν τέθηκε (όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις)το ζήτημα της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Περιμένουμε από την πατρίδα μας να απαιτήσει εξηγήσεις από την αλβανική πλευρά  για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ομογενή μας και να σταθεί στο πλευρό της οικογένειάς του που απαιτεί δικαίωση.  Καλούμε όλους τους Έλληνες, όπου γης,  να τιμήσουν  όπου βρίσκεται ο καθένας με μνημόσυνα, τη μνήμη του παλικαριού που έβαλε ξανά το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα στο σπίτι του κάθε Έλληνα και στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Σε πείσμα μιας επιβαλλόμενης νοοτροπίας, που προωθεί ψεύτικους ήρωες  και σαθρά πρότυπα ζωής, βροντοφωνάζουμε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΓΗΡΩΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: