19/5/20

Πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας «Γενοκτονία μια αληθινή ιστορία» στο YouTube


Πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας «Genocide – A true story» στο YouTube

Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους Genocide – A true story (Γενοκτονία –Μια αληθινή ιστορία) που ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και θύμισε σε όλους αυτό που αρνείται να αποδεχθεί, παραδεχθεί και ομολογήσει η Τουρκία, προβάλλεται παγκοσμίως για πρώτη φορά στο YouTube ανήμερα της 101ης επετείου από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μεταφέροντας ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τους προγόνους μας, τους τιμούμε και παλεύουμε για να αναγνωριστεί το σε βάρος τους ειδεχθές έγκλημα.

Η προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 21:00 ώρα Ελλάδος δηλαδή 14:00 ώρα Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία που όπως είχε δηλώσει στο pontos-news.gr η δημιουργός της ταινίας, εκπαιδευτικός και δραστήριο μέλος της Ποντιακής Κοινότητας Νόργουοκ «Ο Πόντος», Βασιλική Τσανακτσίδου, έχει στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

«Μια Γενοκτονία της οποίας τα θύματα θρηνήσαμε και κλάψαμε για 100 χρόνια εμείς οι απόγονοί τους. Φτάνουν τα δάκρυα, είναι καιρός να απαιτήσουμε αυτό που χρωστάμε στα θύματα: αναγνώριση και μια συγγνώμη», είχε τόνισε πέρυσι στο pontos-news.gr, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, η Βασιλική Τσανακτσίδου αναφερόμενη στο τι την ώθησε να φτιάξει την ταινία αυτή.

Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα της και αφού ο κόσμος την υποδέχθηκε με απίστευτη αγάπη, η ταινία θα προβληθεί ζωντανά στο YouTube, σε κορυφαία κινηματογραφική ποιότητα 4K και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών, αγγλικών και υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής, ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους διεθνώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: