3/2/20

ΓΕΧΑ: Δελτίο Τύπου για την ημερίδα με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»


Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), η οποία μαζί με άλλους φορείς οργανώνουν την ημερίδα με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείο που εργάζεται επί 90 περίπου χρόνια στην Πατρίδα μας υπό τις ευλογίες των κατά τόπους Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας. Στόχος του είναι, η πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και γονέων εντός των συνταγματικών πλαισίων και σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας με διοργάνωση Ομιλιών, Συγκεντρώσεων για παιδιά, εκδρομών, Κατασκηνώσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας να προσκληθούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής καθώς και τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια των Λυκείων της Αττικής με απαντήσεις τους στο θέμα : «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΚΠΕΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ».

Υπό την έννοια αυτή εκπλαγήκαμε από τη σπουδή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει τη σχετική Εγκύκλιο.

Τέλος, σχετικά με την αναφορά κάποιων κύκλων περί «ομηρίας μαθητών από την ΓΕΧΑ ...», σας πληροφορούμε ότι το θέμα είναι αναληθές. Συγκεκριμένα το 73ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών φιλοξενείται σε κτίρια ιδιοκτησίας της ΓΕΧΑ κατόπιν αιτήσεώς του από το 1968 μέχρι σήμερα ΔΩΡΕΑΝ και ποτέ δεν ζητήθηκε εκ μέρους της ΓΕΧΑ να φύγει το Σχολείο. Άλλοι φορείς αμφισβήτησαν το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και κατέφυγαν στα δικαστήρια μέχρι και τον Άρειο Πάγο χάνοντας σε όλες τις βαθμίδες την υπόθεση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Κεραμέως. Δώσατε διαπιστευτήρια προοδευτικότητας στον Σύριζα.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

https://www.tideon.org/paideia/355-2012-03-18-23-13-16/15292-romanoy-tou-melodoy-dia-tin-agian-kai-megali-pempti