24/1/18

Νόβακ Τζόκοβιτς: ''Πρώτα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής''



Ένας από τους κορυφαίους τενίστες και πρώην νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν διστάζει να δηλώσει Ορθόδοξος Χριστιανός, ενώ είναι γνωστός και για την έντονη φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά την διάρκεια ενός αγώνα επικαλείται το όνομα του Κυρίου ή φοράει γύρω από τον λαιμό του τον Σταυρό, μαρτυρώντας την πίστη του.

Για εκείνον η πίστη είναι πάνω από τους 68 τίτλους και τα 12 Γκραντ Σλαμ που έχει κερδίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Να αναφερθεί ότι ο διάσημος τενίστας έχει τιμηθεί από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο για την προσφορά του με την ανώτατη τιμή του Πατριαρχείου, ενώ στην απονομή της διάκρισης είχε δηλώσει ότι: ''Αυτός είναι ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου, καθώς πρώτα απ' όλα είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός και μετά αθλητής''.

Ακόμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς διαθέτει την περιουσία του στην υπηρεσία των φτωχών, καθώς όπως τονίζει είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει μετά από την υποστήριξη που έχει λάβει από τους συμπατριώτες του.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο προσέφερε το ποσό των 95.000 ευρώ για την ανακαίνιση ενός παιδικού σταθμού στην πόλη Ποζέγκα, όπου φιλοξενούνται παιδιά από 3 έως 5 ετών.

Η νέα του φιλανθρωπική δράση είναι η δημιουργία ενός εστιατορίου, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν σίτιση σε φτωχούς και άστεγους.

''Τα χρήματα δεν είναι ένα πρόβλημα για μένα. Έχω κερδίσει αρκετά για να σιτίσω ολόκληρη τη Σερβία. Νομίζω ότι το αξίζουν, μετά την υποστήριξη που έλαβα από αυτούς'' - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: