2/1/18

Ένα ξεχωριστό reunion στο φοιτητικό οικοτροφείο Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αθηνών


Πάνω από 150 παλαιοί οικότροφοι δύο δεκαετιών (από 1980 έως 2000) βρέθηκαν ξανά... στο σπίτι της καρδιάς τους, όπως έλεγε και η σχετική πρόσκληση, δηλ. στο Φοιτητικό Οικοτροφείο "Ο Μέγας Βασίλειος της Αθήνας την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017.

Γύρισαν τον χρόνο πίσω σε αναμνήσεις και βιώματα της φοιτητικής ζωής με συμπαραστάτη τον διευθυντή επί πολλά χρόνια Θεολόγο κ. Γεώργιο Ψαλτάκη, που αναλώθηκε επί δεκαετίες διακονώντας κυριολεκτικά τους φοιτητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο ως και το μακρινό Ζαίρ που έβρισκαν όχι μόνο στέγη αλλά και θαλπωρή στο οικοτροφείο κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σπουδών τους.

Παρών και ο Αρχ. π. Αστέριος Χατζηνικολάου που ήταν επί χρόνια υποδιευθυντής στο οικοτροφείο και αρκετοί κληρικοί - παλαιοί οικότροφοι από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστίες και ευχές στον τωρινό διευθυντή του Οικοτροφείου κ. Εμ. Σταθούλια για την οργάνωση του διημέρου. Προτείνω να γίνει κάτι ανάλογο και για Οικοτροφείο Πατρών

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έξυπνη κίνηση από τον κ.Σταθουλια.
Ήταν κάτι που αναζητούσαν επίμονα πολλοί παλαιοί οικότροφοι χρονια τώρα και με την έγκριση της Αδελφότητος το αίτημα έγινε πραγματικότητα.
Ο κ Ψαλτάκης εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος έδωσε ξεχωριστό τονο στη σύναξη αυτή.
Ωριοτονιστοοοο Θειο...γλυκό μου οικοτροφείο...
Αξέχαστη σύναξη...ανεπανάληπτες στιγμές πνευματικης χαράς και αγαλλίασης.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, ζήσαμε φοβερές στιγμές... Το οικοτροφείο έχει εξελιχθεί σε πολλούς τομείς.... ρίξτε μια ματιά και στο σιτε του

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πολύ συγκινητικά... Ευχαριστούμε πολύ τους πρωτεργάτες!