23/4/14

Πάσχα στο Ρίο

Χριστός Ανέστη! Ανήμερα το Πάσχα (20-4-2014), φοιτήτριες-μέλη της ΧΦΔ -σε συνεργασία με τις  Χαρούμενες Αγωνίστριες και μέλη των Φιλικών Κύκλων και της “Πρόνοιας”- αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για τους πονεμένους αδελφούς τους.

Οι πτέρυγες και οι κλινικές του Νοσοκομείου “Παναγία η Βοήθεια”, πλημμύρισαν από τον αναστάσιμο παιάνα “Χριστός Ανέστη…”, καθώς και από αναστάσιμα τραγούδια.

Στο άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”,οι συνοδοί των ασθενών έβγαιναν στους διαδρόμους να ακούσουν τους “παράξενους” επισκέπτες και έσπευδαν έπειτα να ανασηκώσουν τους ασθενείς τους για να ασπασθούν την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την οποία κρατούσε στα χέρια του και προπορευόταν όλων, ο σεβαστός π. Χαρίτων Αθανασόπουλος-υπεύθυνος ιερέας του Νοσοκομείου και επίτιμο μέλος της ΧΦΔ.

Όπως κάθε χρόνο, προσφέραμε στους ασθενείς και τους συνοδούς τους το παραδοσιακό αυγοκούλουρο, καθώς και βιβλία και περιοδικά μας, με την ευχή να καταστούν ένα μικρό στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες του πόνου.

Διδαχθήκαμε πολλά, γιατί κάθε νοσοκομείο είναι και ένα σχολείο που προσφέρει μαθήματα ζωής!

Μοναδική μας ευχή είναι να χαρίζει ο Κύριος σε όλους τους ανθρώπους τη σωματική ανάταση, αλλά και την ψυχική ανάσταση και να στηρίζει όλους όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους!












Πηγή: xfd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: