13/1/24

Η εορτή του Αγίου Θεοδοσίου στην Κινσάσα

 


Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγ. Μάρκου Κινσάσας ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τιμώντας τη μνήμη του προστάτου του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Μαζί του λειτούργησαν ο Προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ" Αρχιμ. Αστέριος Χατζηνικολάου, ο αδερφός της αυτής Αδελφότητας Αρχιμ. Χριστόφορος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας της Ι.  Μητροπόλεως Πατρών, (ο οποίος χθες στον Αρχιερατικό Εσπερινό  κήρυξε τον θείο λόγο) και  πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως. Οι δύο πατέρες βρίσκονται αυτόν τον καιρό στο Κονγκό για να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ιεραποστολική σπορά των Μητροπόλεων Κινσάσας και Κανάγκας.  

Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της Θ.  Λειτουργίας τέλεσε την χειροτονία του μοναχού Βαρνάβα. Το Θείο κήρυγμα διηκόνησε ο π. Αστέριος με τον πάντα μεστό πνευματικό και θεολογικό του λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος ευλόγησε την βασιλόπιτα των νέων της Μητροπόλεως Κινσάσας και ευχήθηκε τα δέοντα.

Έδραξε της ευκαιρίας και στο πρόσωπο του πατρός Αστερίου ευχαρίστησε την Αδελφότητα  Θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ"  που εδώ και πενήντα χρόνια προσφέρει ποικιλοτρόπως τα μέγιστα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Μακαριωτάτο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄, για τη συνεχόμενη συμπαράσταση στο έργο της Ιεραποστολικής Μητροπόλεως Κινσάσας. Ο  π. Αστέριος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε στους νέους της Κινσάσα με θεολογικό πνευματικό θέμα αναφερθείς στη μοναδικότητα του Θεανθρώπινου προσώπου του Κυρίου Ιησού Χριστού του μόνου Σωτήρος και Λυτρωτού του ανθρώπου.  

Μετά την ομιλία  ακολούθησαν αξιόλογες ερωτήσεις από νέους και νέες της Μητροπόλεως οι οποίοι εξέφρασαν τις βαθύτερες πνευματικές αναζητήσεις τους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: