20/1/24

Το 40ήμερο Μνημόσυνο της Ανατολής Μπέτσου

 


Στον Ι. Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης θα τελεσθεί αύριο Κυριακή 21.1.2024 το 40ήμερο μνημόσυνο της Ανατολής Μπέτσου, η οποία έφυγε πλήρης ημερών για την Ουράνια πατρίδα που τόσο ποθούσε κατά  τη διάρκεια της επίγειας ζωής της.

Δημιούργησε ευλογημένη οικογένεια με τον σύζυγό της Νικόλαο και τα έξι παιδιά της. Ένα από τα παιδιά της, παλαιός ομαδάρχης στην ΑΓΚΥΡΑ, ζει ως ιερομόναχος στο Άγιον Όρος. 

Υπήρξε φλογερός ιεραπόστολος. Το ισόγειο του σπιτιού της είχε διατεθεί αποκλειστικά για κύκλους μελέτης Αγ. Γραφής, συγκεντρώσεις νεανικών ομάδων και πολλές άλλες ανάλογες δραστηριότητες.

Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς. Της ανιδιοτελούς και γνήσιας, της απλόχερης και αφανούς προσφοράς προς όλους μας. Πάντα με αγάπη, ταπείνωση και γλυκύτητα μας μιλούσε όταν τη συναντούσαμε. 

Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη Χριστιανική Εστία και την Ένωσή μας (ΓΕΧΑ Πατρών) αφού υπήρξε από τα παλαιότερα τακτικά μέλη. Επί δεκαετίες διακονούσε εθελοντικά στην κουζίνα και της κατασκήνωσης του Αλισσού και της Άγκυρας στην Παναγοπούλα κάθε καλοκαίρι. Διακριτική, σεμνή, αθόρυβη η παρουσία της.

Η προσφορά της όμως που θα μας μείνει αξέχαστη είναι η διάδοση του λόγου του Θεού μέσα από την διακίνηση χριστιανικών εντύπων, βιβλίων και ημερολογίων. Πίστευε πολύ στην αξία του χριστιανικού βιβλίου και αγωνίστηκε πολλά πολλά χρόνια γι΄ αυτή την ιεραποστολική δράση.

Στην εξόδιο ακολουθία ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ την αποχαιρέτησε ευχόμενος να δει τώρα και την ανατολή του ανεσπέρου φωτός της Βασιλείας του Θεού.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της Ανατολής Μπέτσου. Η Ένωσή μας την ευγνωμονεί για όσα της προσέφερε και θα την μνημονεύει πάντα.

ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγωνίστρια μέχρι τέλους. Συλλυπητήρια στους οικείους της

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια φωτεινά παραδείγματα κι έμειναν στην αφάνεια. Υπέροχο!

Ανώνυμος είπε...

Μια πραγματική κυρία. Βοηθούσε παντού τους πάντες. Ο Θεός να την αναπαύσει

Ανώνυμος είπε...

Να έχουμε την ευχή της!!