11/12/23

Ο ηθοποιός Στ. Ζαλμάς για τον Άγιο Παΐσιο

 


Για την εμπειρία που είχε με τον Άγιο Παΐσιο στο Άγιο Όρος μίλησε ο Σταύρος Ζαλμάς, αποκαλύπτοντας τη συμβουλή που του έδωσε.

«Έχω γνωρίσει τον πατέρα Παΐσιο και έχουμε κουβεντιάσει μερικές φορές. Πήγαινα συχνά με φίλους στο Άγιο Όρος, γιατί μας άρεσε η περιπέτεια της πεζοπορίας και αυτή η ζωή στα μοναστήρια που θύμιζε το βιβλίο το “Όνομα του Ρόδου” και ήταν πολύ γοητευτικό να κουβεντιάσεις με κάποιους μοναχούς.

Κάποια στιγμή, περνώντας, ρωτήσαμε πού είναι ο πατέρας, μάς έδειξαν και πήγαμε. Υπήρχαν διάφοροι άνθρωποι που περίμεναν κάτω από δέντρα σαν να τους είχε τοποθετήσει και μας μίλησε αμέσως. Μιλήσαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε κάποια στιγμή στο θέμα της πίστης και της προσευχής και μου λέει "να τους βλέπετε όλους αυτούς, είναι άνθρωποι αγράμματοι, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα. Ούτε να προσευχηθούν δεν ξέρουν και μου λένε "αισθάνομαι κάποια στιγμή ότι θέλω να προσευχηθώ, τι να κάνω;".

Ξέρετε τι τους λέω; Όταν δεν ξέρουν να πουν προσευχή και αισθάνονται την ανάγκη να προσευχηθούν, τους λέω, θα λέτε ένα τραγούδι με νόημα. Αυτό με άφησε άναυδο. Πιο ακομπλεξάριστη, ελεύθερη, ευφάνταστη και ανοιχτή στο σύμπαν κουβέντα δεν περίμενα να ακούσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.


Πηγή: https://www.athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: