18/12/23

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου.

 


Την Κυριακή των Προπατόρων (17.12.23) γέμισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου θυμίζοντας τις παλιές εποχές της Ρωμιοσύνης της Πόλης.

Λειτούργησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδεύονταν από 400 περίπου κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Μετά την απόλυση εκφωνήθηκαν εγκάρδιοι λόγοι με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών σημείωσε την ευχαρίστησή του αλλά και όλων αυτών που τον συνοδεύουν που βρίσκονται στην Πόλη και ιδιαίτερα στον περικαλλή και εμβληματικό  Ναό της Αγίας Τριάδος ενώ ο Αρχιερατικώς  Προϊστάμενος και Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας υποδέχθηκε τους επισκέπτες με χαρά αφού υποδέχθηκε συμπατριώτες του, πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα.

Επίσης μίλησε για το έργο το οποίο επιτελείται και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέον Έτος. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ μετά το  πέρας της θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση.




ΠΗΓΗ: EXAPSALMOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: