11/10/22

9η Συνάντηση νέων οικογενειών

 


Με τη συμμετοχή περίπου 300 ατόμων, μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην ηλιόλουστη, φθινοπωρινή ΑΓΚΥΡΑ η 9η Συνάντηση νέων οικογενειών.

Στην κυριακάτικη Θ. Λειτουργία προέστη ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου που συλλειτούργησε με τους Παν. Αρχιμανδρίτες π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη και π. Μάρκο Τζανακάκη.

Στο κήρυγμά του ο π. Χριστοφόρος παίρνοντας αφορμή από την ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν μίλησε για το μέγα μυστήριο του θανάτου όπως το βίωσαν οι εορταζόμενοι Όσιοι της ημέρας Ανδρόνικος και Αθανασία.

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας και το πρωινό ακολούθησε εισήγηση απ΄ τον π. Αστέριο Χατζηνικολάου, Προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ με θέμα «Οι τρεις κυοφορίες».

Ο π. Αστέριος αναφέρθηκε στην πρώτη κυοφορία που γίνεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας που γίνεται συνδημιουργός του Θεού φέροντας στον κόσμο μία νέα ζωή. Η δεύτερη κυοφορία του παιδιού γίνεται μέσα στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, με σκοπό να βγουν τα παιδιά ώριμα στη ζωή. Και η τρίτη κυοφορία είναι αυτή που πρέπει να μας οδηγήσει στην ουράνια ζωή, στον πόθο του παραδείσου. Εκεί θα πρέπει να αποσκοπούν και όλες οι προσπάθειες των γονέων για τα παιδιά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: