29/7/22

Στο Αθαμάνιο της Άρτας και φέτος (2022)

 


Η κατασκήνωση του Αθαμανίου Άρτας μέσα στα έλατα των Τζουμέρκων (σε 1.100 μ. υψόμετρο) μάς υποδέχτηκε και φέτος για πέντε ημέρες (30 Ιουνίου έως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου).

Έστω κι αν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που "κατεβήκαμε" από το Αθαμάνιο, έστω και αν η καθημερινότητα μάς φορτώνει με χίλιες έγνοιες... η σκέψη μας γυρίζει πάλι πίσω και αναπολεί όσα ωραία ζήσαμε εκεί "μιά ψυχή συναθλούντες".

Φέτος στην κατασκήνωση συναντηθήκαμε 91 άνθρωποι (πέρσι 86) από 16 διαφορετικές πόλεις. Μάλιστα 12 ήρθαν για πρώτη φορά (1 από το Βερολίνο) και 4 ύστερα από πολλά χρόνια! Οι περισσότεροι ήμασταν και παλαιοί κατασκηνωτές!!!

Οι ευκαιρίες πολλές. Συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο και με τον Σεβ/το πρ. Άρτης κ.κ. Ιγνάτιο, καθημερινή κοινή προσευχή, αγιογραφική μελέτη, εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μακρίνας (στο οποίο τελέστηκε μνημόσυνο για 8 αδελφούς και αδελφές που είναι στη θριαμβεύουσα εκκλησία), εισηγήσεις από τον π. Αστέριο Χατζηνικολάου και τον π. Απόστολο Τσολάκη και συζητήσεις πάνω σε θέματα πνευματικής ζωής, παιχνίδι για τους πιο τολμηρούς, εκδρομές στο Τετράκωμο Άρτας (με προσκύνημα και παράκληση στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά και στον τόπο όπου κήρυξε), στον καταρράκτη των Θεοδώριανων, στην περιοχή MAΡΚΣ, καθημερινή έπαρση και υποστολή σημαίας και γνωριμία και επικοινωνία με άλλους "εν Χριστώ" αδελφούς από διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας. 

Επίσης παρακολουθήσαμε τις πολύ ενδιαφέρουσες βραδινές προβολές (ήχου και εικόνας) με σχόλια και θέματα: 

α. ’’το μεγαλείο του ανθρώπινου λόγου’’ και 

β. ‘’είμαστε ο εγκέφαλός μας;’’ από τον κ. Βασίλειο Πετρουλέα, φυσικό, τ. Δ/ντή Ερευνών Ε.ΚΕ.Φ.Ε ‘’Δημόκριτος’’.

Θερμές ευχαριστίες στους οργανωτές αλλά και στις 4 κυρίες της κουζίνας που ανιδιοτελώς εργάστηκαν και φέτος για να μας ετοιμάσουν πεντανόστιμα εδέσματα.

Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!


Ευχαριστούμε τον Β. Ματθ. για το κείμενο και τον Γ. Δασ. για τις φωτογραφίες

















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες.
Πράγματι αυτή η κατασκήνωση στο Αθαμάνιο είναι τόπος ευλογημένος.
Πολύ ωφελούμαι, όταν πηγαίνω.