26/8/21

Χειροτονία μοναχού Λουκά στους Αγ. Σαράντα - Άξιος!

 


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργυρόκαστρου κ.κ. Δημητρίου τελέστηκε ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος χειροτόνησε στο βαθμό του Διακόνου, τον Μοναχό Λουκά, από την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου στο Κηπαρό. 

Ο Ιεροδιάκονος Λουκάς κατάγεται από την περιοχή του Αιγίου και έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες όχι μόνο στην κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ αλλά και συμμετέχοντας ενεργά σε ιεραποστολικές δραστηριότητες σε περιοχές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, που οργανώνει επί σειρά ετών ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως Πατρών π. Σωτήριος Τσάφος. 

Αξίζει να πούμε ότι στο μοναστήρι του Αγ. Δημητρίου στο Κηπαρό μένει και ο π. Σιλουανός, πνευματικό παιδί του π. Σωτηρίου.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος στον λόγο του παρότρυνε τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο με τον ίδιο ζήλο που μέχρι σήμερα έχει επιδοθεί στον πνευματικό αγώνα να συνεχίσει και με φόβο Θεού και προσοχή στην τέλεση των νέων καθηκόντων του. Επιπλέον ευχαρίστησε τον π. Σωτήριο για τη διαρκή μέριμνα και τους πολλούς κόπους του που ξεκίνησαν από τα πρώτα χρόνια της προσπάθειας του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου για την ανασύσταση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία.

Στη συνέχεια ο π. Σωτήριος Τσάφος, πνευματικός του Ιεροδιακόνου Λουκά, στο κήρυγμά του μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κοίμηση και τη θέση της μέσα στην Εκκλησία και την Ορθόδοξη λατρεία. 

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Ναού που είχε ετοιμάσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι κυρίες του Κύκλου Γυναικών της Ενορίας κατά την οποία ενορίτες κι εκπρόσωποι φορέων της ΕΕΜ αντάλλαξαν ευχές με τον Μητροπολίτη και επίσης συνεχάρησαν τον νέο Ιεροδιάκονο Λουκά. 

Ευχόμαστε στο νέο διάκονο Λουκά να ζήσει Χρόνια Πολλά! Να εργαστεί στην Εκκλησία του Χριστού με σθένος και δύναμη ώστε να βάλει και αυτός ένα μικρό λιθαράκι στην ανασύσταση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας διακονώντας τους χριστιανούς της γειτονικής χώρας. 

















Με πληροφορίες από το site tachydromos.org

φωτο: Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: