26/8/21

Από την Πέμπτη 26 Αυγούστου και στην Πάτρα η ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο

 



Πρεμιέρα κάνει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού - Μan of God» που αφορά στον Άγιο Νεκτάριο, με τον Άρη Σερβετάλη στον απαιτητικό αυτό ρόλο.

Μάλιστα η ταινία θα έρθει την ίδια μέρα και στην Πάτρα και θα προβάλλεται στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Σχεδόν 100 χρόνια μετά την κοίμηση του, το 1920, η γεμάτη δοκιμασίες, αλλά και αλτρουισμό ζωή του πρωτοπόρου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, που έχει εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία της YelenaPopovic και με πρωταγωνιστή όπως προείπαμε, τον ταλαντούχο ηθοποιό Άρη Σερβετάλη που πρόσφατα έπαιξε και στην ταινία «Μήλα» που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας.


Η ταινία για τον αγαπητό αυτό Άγιο, από τους νεότερους της Ορθοδοξίας (η ανακήρυξη του σε Άγιο έγινε το 1961) που θεωρείται θαυματουργός ενώ εκτός από φωτισμένος ιεράρχης ήταν θεολόγος και παιδαγωγός, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον από το κοινό. 

Μάλιστα όπως διαβάσαμε, για τις ανάγκες των γυρισμάτων επιστρατεύτηκαν πάνω από 100 ηθοποιοί, περισσότεροι από 500 κομπάρσοι και πάνω από 200 επαγγελματίες του κινηματογράφου, τα γυρίσματα κράτησαν 6 εβδομάδες ενώ 2 καταλυτικές σκηνές του φιλμ έχουν γυριστεί σε πραγματικές τοποθεσίες, όπου είχε ζήσει ο Άγιος Νεκτάριος.

Πρόκειται για το υπνοδωμάτιο του Αγίου στο μοναστήρι της Αίγινας, όπου ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης είναι ξαπλωμένος στο αληθινό κρεβάτι του Αγίου και το μοναστήρι της Χρυσολεόντισσας, όπου ο ήρωας προσεύχεται μπροστά στην πραγματική εικόνα της Παναγίας Χρυσολεοντίσσης.

Το εξαιρετικό, πολυπληθές καστ αποτελείται από τους διεθνούς φήμης ηθοποιούς Alexander Petrov που κάνει τον ρόλο του πιστού βοηθού του Αγίου Νεκταρίου και Mickey Rourke (The Wrestler), ο οποίος υποδύεται τον συγκλονιστικό ρόλο του παράλυτου άντρα που ευεργετείται από τον Άγιο Νεκτάριο την ύστατη στιγμή, στην κορύφωση της ταινίας.

Ακόμα το καστ της ταινίας περιλαμβάνει και τους Έλληνες ηθοποιούς: Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Γιάννη Αναστασάκη, τον Πατρινής καταγωγής Γεράσιμο Σκιαδαρέση, και τους Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μιχάλη Μητρούση, Μιχάλη Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, Μάνο Γαβρά, Σαράντο Γεωγλερή και Παναγιώτη Μαρίνο.

Διάρκεια: 109 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: